DOLAR

32,3492

0.29%
EURO

35,1153

-0.07%
ALTIN(gr)

2.310,08

1,46%
BİST 100

9079.97

1,46%
reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
KDV indirimi hangi ürünlere yansıyacak? Bugün başlıyor, uymayanlara ceza

KDV indirimi hangi ürünlere yansıyacak? Bugün başlıyor, uymayanlara ceza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 7'lik KDV indiriminin marketlere nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, denetimlerin artırılacağını ve indirimlere uymayan marketlerin ağır yaptırımlarla karşılaşacağını dile getirdi.

ABONE OL
14 Şubat 2022 11:18
KDV indirimi hangi ürünlere yansıyacak? Bugün başlıyor, uymayanlara ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Söz konusu  düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi’ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Ayrıca, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları da KDV oranı yüzde 1’e düşürülen ürünler arasında yer alıyor. KDV indiriminin gıda fiyatlarına yansıması bekleniyor. Özel Tüketim Vergisi’ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler ise kapsamda bulunmuyor.

KDV indirimlerinin fiyatlara yansıması için denetimleri sıkılaştırma kararı aldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün itibarıyla gıdada KDV indirimiyle ilgili denetimlerini yoğunlaştıracaklarını belirtti. Bakan Muş, “Gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Bugün itibarıyla denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız. Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın” ifadesine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP