reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
ABD: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşıyor, kan stoku var

ABD: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşıyor, kan stoku var

Ukrayna çevresinde çekilen yeni uydu fotoğrafları bazı Rus üslerinde hiçbir değişiklik olmadığını ortaya koydu, Belarus'ta ise nehre yapılan köprü dikkat çekti. Rus yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna ordusu arasındaki cephe hattında ise silah ve patlama sesleri duyuldu. Ukrayna tarafındaki bir anaokuluna top isabet ettiği bildiriliyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bazı Rus birliklerinin Ukrayna sınırına yavaş yavaş yaklaştığını ve kan stoku yaptığını duyurdu.

ABONE OL
17 Şubat 2022 16:55
ABD: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşıyor, kan stoku var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li teknoloji firması Maxar ise bir kez daha Ukrayna’yı kuşatan Rus birliklerinin uydu fotoğraflarını paylaştı. 15 Şubat Salı ve 16 Şubat Çarşamba günü çekilen fotoğraflar Belarus, Kırım ve Kursk’taki Rus güçlerini gösteriyor.

Avrupa’daki tek müttefiki Belarus’a 30 bin asker, füzeler ve onlarca savaş uçağı sevk eden Rusya’nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev’den de geçen Pripyat Nehri üstünde köprü inşa ettikleri göze çarptı.

Rusya lideri Vladimir Putin’in 2014 yılında ilhak ettiği Kırım Yarımadası’ndaki diğer üsler Yevpatoria, Filativka ve Novoozernoye’de de Rus birlikleri olduğu gibi duruyor. Rus ordusu, Çarşamba sabahı yarımadadan ayrılıp Kırım Köprüsü’nden Rusya’ya doğru çekilen zırhlı araçların görüntülerini servis etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Perşembe günü öğleden sonra yaptığı açıklamada bazı Rus birliklerinin Ukrayna sınırına doğru yavaşça yaklaştığını ve Rus ordusunun kan stokladığını açıkladı. Pentagon ayrıca, Donbas’tan gelen bombardıman haberlerinin tedirgin edici olduğunu da vurguladı.

ABD’nin BM elçisi, Rusya’ın ‘kaçınılmaz bir işgale doğru gittiğine’ ilişkin kanıtlar olduğunu söyledi ve “Hayati bir an yaşıyoruz” dedi.

Gece yarısı konuşan ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, Rusya’nın askerlerinin bir kısmını Ukrayna sınırından çektiğine dair açıklamaları için ‘Doğru değil’ ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP