reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
NATO’dan Rusya’ya gözdağı: Güç kullanırsa bedeli ağır olur

NATO’dan Rusya’ya gözdağı: Güç kullanırsa bedeli ağır olur

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Rusya'yı Ukrayna'ya saldırması halinde sert karşılıkların beklediğine dikkat çeken Stoltenberg, ''NATO'nun caydırıcılığını artırmak için orta ve doğu Avrupa'da yeni muharebe grupları oluşturulacak'' dedi.

ABONE OL
17 Şubat 2022 11:40
NATO’dan Rusya’ya gözdağı: Güç kullanırsa bedeli ağır olur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’ya karşı caydırıcılığın yanında diyaloğa açık tavrın sürdürüleceği vurgulanan bildiride, Rusya’nın eylemlerinin Avro-Atlantik güvenliğine tehdit teşkil ettiği, bu nedenle NATO’nun doğuda askeri varlığını güçlendirdiği hatırlatıldı.

Bildiride, “Savunma ve caydırıcılığa yönelik duruşumuzu daha da kuvvetlendirmeye hazırız.” ifadesine yer verildi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına desteğin teyit edildiği bildiride, her ülkenin kendi yolunu seçme hakkı olduğu ve Rusya’nın saldırgan tavrının ciddi sonuçları olacağı yinelendi.

Bildiride, “NATO ve müttefikler Rusya ile Avro-Atlantik güvenliği konularında en üst düzey de dahil olmak üzere diplomasi ve diyalog yolunu izlemeye devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.

NATO bakanları, Polonya’nın AGİT dönem başkanı olarak başlattığı Yenilenmiş Avrupa Güvenliği Diyaloğuna hazır olduklarını ifade ettiklerini, Rusya’ya daha önce güvenlik konusunda yapılan tekliflere yanıt beklediklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP