reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Göztepe’de hakem ve VAR tepkisi

Göztepe’de hakem ve VAR tepkisi

ABONE OL
22 Şubat 2022 15:10
Göztepe’de hakem ve VAR tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN SEPİL’DEN SERT TEPKİ
Koronavirüs testi pozitif çıktığı için maçı tribünden izleyemeyen Başkan Mehmet Sepil ise çok daha sert bir açıklama yaptı.

“Türk futbolu adına çok üzülüyorum, utanç duyuyorum” diyen Sepil, “Arda Kardeşler ile olan problemimiz yıllardır biliniyor. Maçı orta hakem değil VAR yönetti. Birçok kulübün başkanı çıkıp, ‘Ben şu hakemi istemiyorum’ diyor ve o hakemler verilmiyor. Gerçekten Türk futboluna yazık. Maçın tamamına baktığımız zaman 105 dakika oynanan maçta 42 dakika topu oyunda tutabilen bir orta hakem izledik” diye konuştu.

Karşılaşmanın 87’nci dakikasına 2-1 galip giren Göztepe, VAR incelemesiyle gelen iki penaltı kararıyla mücadeleden mağlup ayrıldı. Maçta son anlarda Göztepe aleyhine 3 penaltı kararı çıkıp 1’i VAR’da iptal edilirken, 87’nci ve 90+9’uncu dakikalarında Gomis’in kullandığı penaltılara engel olamayan İzmir ekibi üst üste 3’üncü yenilgisini alarak 27 puanda kaldı ve ateş hattından uzaklaşamadı. Son dakikalarda verilen kararlar sonrası hem sahada hem tribünde gerginlik tavan yaptı. Sahaya yabancı maddeler atılırken, Galatasaray lehine son verilen penaltıdan sonra bir taraftar sahaya girdi. Göztepeli futbolcular ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle taraftar stat dışına çıkarıldı.

Karşılaşma bitiminde ise iki takım oyuncuları arasında arbede yaşandı. Tünelde iki takım futbolcularının birbirlerinin üzerine yürüdüğü görüldü. Göztepe kalecisi İrfan Can, Galatasaray’ın golcüsü Mostafa Mohamed’e sert tepki gösterdi. Mısırlı futbolcunun karşılaşma bitiminde İrfan Can’a dil çıkardığı iddia edilirken, genç kaleci zor sakinleştirildi. Göztepe tribünleri de verilen kararların ardından hakem Arda Kardeşler aleyhine tezahüratlarda bulundu. Yaşanan olaylar sonrası Göztepe’nin hakem ve temsilci raporlarına göre ağır cezalar alma ihtimali de bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP