reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
İlk kez Türkiye’ye geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’le görüştü
  • Çilingir Haber
  • Gündem
  • İlk kez Türkiye’ye geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’le görüştü

İlk kez Türkiye’ye geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ilk kez resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüştü. Erdoğan ise son 5 günde tam 14 liderle yüz yüze görüşerek sıkı bir diplomasi trafiği yürüttü.

ABONE OL
14 Mart 2022 18:12
İlk kez Türkiye’ye geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’le görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan ve Scholz’un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde İstiklal Marşı ile Almanya Milli Marşı çalındı. Scholz, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Scholz, merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve Scholz, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 5 günde yürüttüğü diplomasiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Almanya Başbakanı ile görüşme sayın Cumhurbaşkanımızın son 5 günde dünya liderleriyle gerçekleştireceği 14. yüz yüze görüşme olacak. Her şey, dünyada barış, istikrar ve adaletin tesis edilmesi için. Güçlü siyasi liderlik, güven ve istikrarı esas alan sosyo-ekonomik yapımız ülkece en büyük imkanımız.” ifadelerini kullandı.

5 günlük süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumun ilk gününde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul etti. Erdoğan daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Gündeminde Ukrayna’daki son durum vardı.

Erdoğan yine forumun ilk gününde Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i kabul etti. Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir araya geldi. Erdoğan forumun 2. gününde ise Liberya Cumhurbaşkanı George Manneh Weah, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo ile görüştü. Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti. Yine 2. gün diplomasi trafiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Babaşakanı Kiril Petkov ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç ve Milorad Dodik ile de ayrı ayrı görüştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP