reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
MHP’li Olcay Kılavuz’dan TBMM’ye soru önergesi

MHP’li Olcay Kılavuz’dan TBMM’ye soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde ve Mersin’deki CHP’li İlçe Belediyelerinde Bölücü Terör Örgütü Mensuplarının Çalıştırılmasına dair TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

ABONE OL
15 Mart 2022 17:28
MHP’li Olcay Kılavuz’dan TBMM’ye soru önergesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz tarafından, TBMM Başkanlığına sunulan önergede ; “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde silahlı bölücü terör örgütlerine ve marjinal sol örgütlere üye olan, irtibatı ve iltisakı bulunan, terörist faaliyetlerde bulunan, propaganda yapıp eylemlerine katıldığı için hüküm giyen, işlem gören, terör örgütü üyelerinin akrabalarından, yurtdışına giriş-çıkış kaydı bulunan, sabıka kaydı oluşturulan personel var mıdır?” sorusu yöneltildi.

TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verildi;

1. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde silahlı bölücü terör örgütlerine ve marjinal sol örgütlere üye olan, irtibatı ve iltisakı bulunan, terörist faaliyetlerde bulunan, propaganda yapıp eylemlerine katıldığı için işlem gören personel var mıdır?

2. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde silahlı bölücü terör örgütlerine ve marjinal sol örgütlere üye olan, irtibatı ve iltisakı bulunan, terörist faaliyetlerde bulunan, propaganda yapıp eylemlerine katıldığı için hüküm giyen personel var mıdır?

3. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde silahlı bölücü terör örgütü üyelerinin, irtibatlı ve iltisaklıların akrabalarından/yakınlarından görev yapan personel var mıdır?

4. Silahlı bölücü terör örgütü üyesi olmaktan, irtibatlı ve iltisaklı bulunmaktan işlem gören belediye personellerinden kırsal alanda faaliyet gösteren var mıdır?

5. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde görev yapan ve bölücü terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olduğu için işlem gören personellerden yurtdışına giriş-çıkış kaydı bulunan var mıdır?

6. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden işlem görerek sabıka kaydı oluşturulan personel var mıdır?

7. Bölücü terör örgütleriyle ve marjinal sol örgütlerle irtibatı ve iltisakı olan personeller işe alınma tarihleri, hangi görevlerde bulundukları ve belediyeye toplam maliyetleri tespit edilmiş midir?

8. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde bölücü terör örgütlerine ve marjinal sol örgütlere üye olduğu, irtibatı ve iltisakı bulunduğu için işlem gören personellere kamu kurumunun kanunla mahrem sayılan işlerinde görev verilmiş midir?

9. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinin işe alımlarda kamu kurum ve kuruluşlarında eski hükümlü ve işçi çalıştırılması yönetmeliğine ve kanunlara uygun hareket edilmiş midir?

10. Bölücü terör örgütleriyle ve marjinal sol örgütlerle irtibatlı ve iltisaklı personeller işe alınırken kamu kurumu görüşü alınmış mıdır?

11. Bölücü terör örgütleriyle ve marjinal sol örgütlerle irtibatlı ve iltisaklı personellerin belediye kadrolarında görev yaparken de terör örgütleri ile irtibatları devam etmiş midir?

12. Terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı personeller belediye kaynaklarını kullanarak terör örgütlerine alan ve kadro açıp finansal aktarım sağlamış mıdır?

13. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde silahlı bölücü terör örgütleri ve diğer marjinal sol terör örgütlerle irtibatı ve iltisakı bulunduğu için işlem gören belediye personellerinden bankamatik çalışanı var mıdır?

14. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’deki CHP’li ilçe belediyelerinde silahlı bölücü terör örgütleri ve diğer marjinal sol terör örgütlerle irtibatı ve iltisakı bulunduğu için işlem gören belediye personellerine yönelik bakanlığınız bünyesinde çalışma var mıdır?

15. Silahlı bölücü terör örgütleri ve diğer marjinal sol terör örgütleriyle irtibatı ve iltisakı bulunduğu için işlem gören personellerin işe alımlarını sağlayan, işe alımlarda ihmali ve kusuru bulunan belediye başkanları ve belediye çalışanlarına yönelik bakanlığınız bünyesinde çalışma var mıdır?

16. 46 kişinin hayatını kaybettiği, 682 kişinin yaralandığı, 1113 binanın hasar gördüğü 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak bağımsız Türk mahkemelerinde yargılanıp hüküm giyen Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatronun Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür merkezinde sergilenmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgili belediye çalışanlarına yönelik bakanlığınız bünyesinde bir çalışma var mıdır?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP