reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
YÜZDEKİ SİVİLCE LEKELERİ, İZLERİ NASIL GEÇER?

YÜZDEKİ SİVİLCE LEKELERİ, İZLERİ NASIL GEÇER?

İşte, evdeki malzemelerle sivilce lekelerine 9 doğal çözüm

ABONE OL
21 Mart 2022 15:31
YÜZDEKİ SİVİLCE LEKELERİ, İZLERİ NASIL GEÇER?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer, Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

  • Yoğurt

Sivilcelerin ciltte oluşturduğu tahrişi ortadan kaldırmak için size sunacağımız ilk çözüm yoğurt. Yoğurdu ince bir tabaka halinde yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Etkisini arttırmak için, bir tatlı kaşığı ezilmiş yulaf ve 5 damla taze sıkılmış limon suyu ekleyerek karıştırın. Karışımı 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

  • Elma Sirkesi

Sivilce lekelerini giderme ve cildin rengini açma konusunda etkili olan elma sirkesi, asidik özellikleri taşır. Yarım çay bardağı elma sirkesi ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Temiz bir pamuk yardımıyla sivilce izlerinin olduğu bölgelere sürün. 5 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Uygulayabileceğiniz ikinci yöntem ise yarım bardak su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı balı karıştırmaktır. Karışımı pamuk yardımıyla sorunlu bölgelere uygulayın ve 10 dakika bekletip bol suyla durulayın. Elma sirkesinin asit oranı yüksek olduğu için, suyla homojenleştirmek oldukça önemlidir. Hassas cilde sahip olan kişilerin diğer yöntemleri uygulaması önerilir.

  • Hindistan Cevizi Yağı

E vitamini bakımından zengin olan hindistan cevizi yağını bir cezveye koyup ısıtın. Ilıyan yağı parmağınızın ucuyla sivilce lekelerinin olduğu bölgelere sürün ve 10 dakika masaj yapın. Yağı yüzünüzde toplam 1 saat bekletin ve ılık suyla durulayın.

  • Patates

Cilt sağlığını olumlu yönde etkileyen patates, sivilce lekeleri için oldukça etkili bir malzemedir. Bir adet patatesi rendeleyin ve tülbentin içine yerleştirin. Tülbentin altına bir kase koyduktan sonra suyunu çıkartmak için sıkın. Çıkan patates suyunu sivilce izlerinin üzerine sürüp 20 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın. Uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise patates dilimlerini sivilceleri bölgelerin üzerinde bekletmektir. Günde 2 kez uygulayabilirsiniz.

  • Aloe Vera

İltihap ve bakteri önleyici özellikleri bulunan aloe vera, son zamanların en çok kullanılan cilt malzemelerinden biridir. Aloe vera yaprağını ikiye bölerek içindeki jeli çıkartın. Bu jeli sivilce lekelerinin üzerine sürerek masaj yapın. Yarım saat beklettikten sonra bol suyla durulayın. İkinci yöntemde ise, aloe vera jelinin içine 3 damla çay ağacı yağı ekleyin. Karışımı parmak ucunuzla sivilce izlerine sürün ve 15 dakika bekleyip yüzünüzü yıkayın.

  • Buhar Banyosu

Sivilce lekelerinden korunmak ve gözenekleri açmak için en etkili yöntemlerden biri de buhar banyosudur. Bir kaba kaynar su doldurun. Başınızı hafifçe (çok yaklaşmayacak şekilde) buhara doğru tutun. Buharın içeride kalması için başınızla kap arasını tülbent ile kapatın.

  • Kabartma Tozu

Bir çay kaşığı kabartma tozunu 2 damla limon suyu ile karıştırın ve macun kıvamına getirin. Karışımı uygulamadan önce yüzünüzü yıkayın ve çok fazla kurulamadan nemli bir şekilde bırakın. Macunu sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın ve macun kuruyana kadar bekleyin. Ardından bol suyla durulayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP