reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Seçim kanunu teklifi kabul edildi! Seçim barajı yüzde 7 olacak

Seçim kanunu teklifi kabul edildi! Seçim barajı yüzde 7 olacak

Seçim Kanunu teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye indiriliyor. Seçim Kanunu teklifi, AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile kabul edildi. Seçim Kanunu'ndaki 'Başbakan' ibareleri kanundan çıkartılıyor.

ABONE OL
24 Mart 2022 09:07
Seçim kanunu teklifi kabul edildi! Seçim barajı yüzde 7 olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim barajının yüzde 10’dan 7’ye indirilmesini de içeren Seçim Kanunu Teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda 17 saat süren mesainin ardından kabul edildi.Ak Parti ve Mhp’li üyelerin oyları ile kabul edilen teklifle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne paralel olarak Seçim Kanunu’ndaki “Başbakan” ibareleri kanundan çıkartılıyor.

Milletvekili Seçim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif ile, Seçim Barajı yüzde 7’ye inecek.

İttifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak genel D’Hondt uygulamasıyla belirlenecektir. Seçime katılma yeterliliği elde eden parti, Siyasi Partiler Kanunu’nda öngörülen ve parti tüzüğünde belirtilen süreler içerisinde ilçe, il ve büyük kongrelerini üst üste iki defadan fazla ihmal etmemiş olma koşuluyla seçime katılma hakkını muhafaza edecek. Salt TBMM’de grup kurmuş olmak, seçime katılabilmenin yeter şartından biri olamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP