reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Nurhan KÜLBAĞ: “Kalplere Dokunarak Hayatları Değiştiriyoruz”

Nurhan KÜLBAĞ: “Kalplere Dokunarak Hayatları Değiştiriyoruz”

ABONE OL
12 Nisan 2022 15:04
Nurhan KÜLBAĞ: “Kalplere Dokunarak Hayatları Değiştiriyoruz”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Nurhan KÜLBAĞ: “Kalplere Dokunarak Hayatları Değiştiriyoruz”

Son zamanlarda özellikle pandemi döneminde adını sıklıkla duyduğumuz ‘Nefes Terapisi’, zihinsel, fiziksel ve ruhsal sağlığı iyileştirmek için kullanılan bir solunum egzersizidir. Günümüzde birçok nefes terapisi türü bulunmakta olup her birinin kendine özgü yöntemleri mevcuttur. Nefes terapilerinin amacı, insanlara daha iyi bir öz farkındalık duygusu kazandırmak ve kendi kendilerini iyileştirme yeteneklerini artırmaya destek olmaktır.

Ankara Life Dergisi olarak nefes terapisti Eczacı Nefes Terapisti Nurhan Külbağ ile buluşup nefes terapisi yolculuğu hakkında konuştuk. Keyifli okumalar.

Röportaj: Beyza Atmaca

hissettiğim şifacılık ve insanlara yardımcı olma dürtüsü, beni Eczacılık Fakültesinde eğitim almaya yönlendirdi. Üniversite hayatımı da Almanya’da tamamladım ve bir süre mesleğimi icra ettim ancak şifacılık ve insanların hayatlarına dokunabilme arayışım bir türlü dinmek bilmedi.

Kişisel gelişim alanındaki eğitimlerime ilk Nefes Terapisiyle başladım. Daha sonra Reiki, Pranik Şifa, Access Bars, Matrix Inform, Psikokinesiyoloji, Holistik Şifa alanlarında eğitim alarak kendimi bu alanda geliştirdim ve üzerine insanların zihinlerini daha da iyi anlayabilmek için genel psikoloji eğitimi aldım. Aldığım eğitimlerden sonra yaptığım uygulamalarla danışanlarımdan olumlu dönüşler aldım ve onların hayatlarına dokunabildiğimi gördükçe doğru yolda olduğumu anladım. Çünkü benim için önemli olan insanların kalplerine dokunabilmek, farkındalık yaratmak ve sonsuz potansiyellerini ortaya çıkararak aslında hem onlara hem de kolektif bilince hizmet etmek. Bunu ise doğru nefesle tekniklerini uygulayarak yapıyorum.

Aldığım tüm eğitimlerde edindiğim bilgileri, uygulamalarımda edindiğim tecrübelerle birleştirerek adına “Uyanış Nefesi”

 

Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Nefes terapisine nasıl başladınız?

Ben Nurhan Külbağ. Almanya doğumluyum Türkiye’ye dönene kadar hayatımı Almanya’da geçirdim. Her zaman içimde

dediğim bir teknikle insanların hayatlarında mucizeler yaratmasına destek olmaktayım. Hayatımızın her alanında olan nefesle aslında birçok şeyin üstesinden gelebiliriz ve ben bu bilgiyi insanlarla paylaşmayı, onları ellerinde olan büyük bir anahtarla tanıştırmayı çok seviyorum.

Doğru nefes almanın hayatımıza nasıl bir etkisi olur?

İnsan hayatı, aldığı ilk nefes ve verdiği son nefes arasında geçen bir serüvendir. Nasıl nefes alıyorsak, hayatı öyle yaşıyoruz. Nefes, yaşam demektir. Nefes yoksa, yaşam da yoktur. İnsanların çoğu; doğru, tam bağlantılı ve diyafram nefesini kullanmadıklarından, yaşamlarında huzursuz, mutsuz, yorgun ve neşesizlerdir. Nefes alışkanlıklarını değiştirdiğimizde, nefesinizdeki blokajları temizlediğimizde hayatımızı sınırlayan tüm limitlerden özgürleşiriz. Nefes üç seviyede hayatımıza işler:

Fiziksel olarak;

  • Vücudumuzdaki oksijen oranı artar. Bu durum bağışıklık sistemlerimizin güçlenmesini sağlar.
  • Hücre yenilenme hızımızı artırarak yaşlanma sürecini yavaşlatır.
  • Hücre sağlığını arttırır.
  • Vücudumuzun gün boyu maruz kaldığı toksinin %70’ini nefesle dışarı atarız.
  • Yağ yakımını arttırır.
  • İç organlara masaj yapar.

Duygusal ve Zihinsel olarak;

  • Bilinçaltımızdaki ve hücre hafızamızda birikmiş olan, tüm eski negatif kayıtlarımızın, yanlış inançlarımızın ve geçmiş travmalarımızın temizlenmesini sağlar.
  • Stresi ve kaygıyı azaltır.
  • Öfke, korku, tedirginlik ve keder gibi bastırılmış duyguları temizler.
  • Hayattan zevk almamızı sağlayan güven, neşe, huzur, mutluluk gibi pozitif duyguların oluşmasını sağlar.
  • Zihni berraklaştırır. Odaklanmaya yardımcı olur.

Ruhsal olarak:

  • Üst benliğimizle olan bağlantımızı sağlar.
  • Ruhsal hediyelerimizi ve rehberliği almamızı sağlayarak her zaman, her yerde, alacağımız kararlardan ve davranışlardan emin olmamızı sağlar.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP