reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Könül Nurullayeva “Füzuli’de olduğu gibi Rize’de de Azerbaycan ve Türkiye bayrakları yan yana dalgalanıyordu”
  • Çilingir Haber
  • Dünya
  • Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Könül Nurullayeva “Füzuli’de olduğu gibi Rize’de de Azerbaycan ve Türkiye bayrakları yan yana dalgalanıyordu”

Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Könül Nurullayeva “Füzuli’de olduğu gibi Rize’de de Azerbaycan ve Türkiye bayrakları yan yana dalgalanıyordu”

ABONE OL
18 Mayıs 2022 16:55
Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Könül Nurullayeva “Füzuli’de olduğu gibi Rize’de de Azerbaycan ve Türkiye bayrakları yan yana dalgalanıyordu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de büyük projelerin inşa edilmesi kardeş ülkenin gücünü artırmaktadır. Bugün, Türkiye ekonomisi kapsamlı bir şekilde gelişiyor, aynı zamanda ulaştırma sektörünün radikal gelişimini amaçlayan bir dizi projeler de gerçekleştiriliyor. Kapsamlı devlet politikası sayesinde kardeş ülke, dünyanın en güçlü ve uluslararası alanda etkili ülkesi haline gelmiştir. Azerbaycan, Türkiye’nin tüm başarılarını kendi başarısı olarak görmektedir. Bugün ülkelerimiz dost, kardeş ve resmi müttefik olarak dünyaya örnek teşkil etmektedir. Şimdiye kadar büyük sınavlardan geçen iki ülke, küresel seviyede en yakın müttefik haline gelmiştir. Denizin üzerine inşa edilen dev bir proje olan Rize-Artvin Havalimanı’nın yapılmasıyla Türkiye’deki havalimanı sayısı 26’dan 58’e yükseldi. Bu eşsiz havalimanının iki kardeş ülkenin liderleri – Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in katılımıyla açılması, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin yüksek düzeyde olduğunu ve istikrarlı gelişimini gösterdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın bu törene katılması Türkiye-Azerbaycan birliğinin bir başka göstergesidir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dediği gibi, “biz her zaman birlikteyiz – güzel, iyi günlerde de zor günlerde de.”

Bundan önce Türkiye Cumhurbaşkanı Azerbaycan’ın igalden kurtarılmış topraklarını ziyaret ederek Karabağ’ın hava kapısı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılışına katılmıştır. Türk liderin uçağının yabancı devlet başkanları arasında ilk kez Füzuli havalimanına inmesi tesadüf değil, burada da bir sembolizm vardı. Aynı şekilde Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın uçağı da yabancı devlet başkanları arasında Rize-Artvin Havalimanı’na ilk iniş yapan uçak oldu. Füzuli’de olduğu gibi Rize’de de Azerbaycan ve Türkiye bayrakları yanyana dalgalanıyordu. Bu, birlik, kardeşlik ve sarsılmaz dostluğun göstergesidir.

Geçen yıl Haziran ayında iki ülke arasında imzalanan tarihsel ittifak konusunda Şuşa Beyannamesi, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini Kars Anlaşması, Dostluk ve İşbirliği Anlaşması, Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması temelinde daha da güçlendirdi, iki kardeş devletin tarih, soy, din, dil ve kültür birliğine dayandığını bir kez daha teyit etti, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliğin örnek niteliğini tüm dünyaya gösterdi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, Azerbaycan ve Türkiye tek millet, iki devlet olmanın verdiği ortak bilinç ve ruhla hareket etmektedir. Kardeş ülkeler zor zamanlarda de bir aradalar. İkinci Karabağ Savaşı’nın ilk saatlerinden son gününe kadar kardeş Türkiye bizimleydi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zaman “Azerbaycan yanlız değil, Türkiye Azerbaycan’ın yanındadır” demiştir! “Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’ın bu fikri birçokları için ciddi bir mesajdı. Bu anlamda aslında İkinci Karabağ Savaşı bizim ortak, şanlı tarihimizdir. 30 yıllık işgale son verdik ve savaşın ilk gününden son dakikasına kadar – Şuşa’da bayrağımız dalgalanana kadar, Türkiye arkamızdaydı, bizi destekledi ve Azerbaycan halkı bu kardeşliği asla unutmayacak ” diye Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rize-Artvin Havalimanı’nın açılış töreninde bir kez daha açıklamalarda bulundu.

Türkiye de Karabağ’ın yeniden inşasında Azerbaycan’ın yanındadır. Rize-Artvin havalimanını yapan şirket de dahil olmak üzere birçok Türk firması Karabağ’da da restorasyon çalışmaları yapıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dediği gibi, bu politika atalarımızın mirası, atalarımızın vasiyetidir ve biz bu vasiyete bağlıyız.

Bugün iki kardeş ülke ilişkilerini en üst düzeye çıkaran, devlet başkanları arasındaki güçlü dostluk bağlarıdır. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki güçlü dostluk, sadece iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine değil, aynı zamanda Türk dünyası genelinde bağların güçlenmesine de hizmet ediyor.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğinde Azerbaycan, çok karmaşık ve kader tayin eden sorunların çözümünü elde etmiş, tarihi gelişiminin zirvesine ulaşmıştır. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde de Türkiye dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiştir ve şu anda her alanda büyük ilerleme kaydediyor. Türkiye’nin dünyadaki ve bölgedeki konumunun güçlenmesi elbette Azerbaycan’ın da güçlenmesi anlamına geliyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP