reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
FARUK KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

FARUK KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ABONE OL
4 Ekim 2022 13:17
FARUK KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deneyimli Gazeteci ve TV Yapımcısı Yunus Kabal’ın moderatörlüğünü yaptığı Spor Kritik programında haftanın konuklarından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, süper lig ve yabancı futbolcular konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bengü Türk’te canlı olarak yayınlanan programa Celal Kıbrızlı ve Ali Kunak da katıldı.

Koca, yaptığı açıklamalarda özellikle Türk Futbolu’nda “yeni bir yapılanmanın” şart olduğuna temas etti. Bu yapılanma ile futbolumuzun çehresinin değişeceğini ifade eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca şöyle konuştu:
“Her yenilikte bir hayır vardır. Bizim futbolumuzun da statik yapısından kurtulup, yenilikçi bir yaklaşımla hamlelere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki, bu uzun bir süreci gerektirecektir. Hemen gerçekleşecek bir hadise değilidir. Çok emek isteyecek bir meseledir. Yoğun mesai yapılmasını gerektirecektir. Bu tür hamleler, yenilikler, uzun soluklu bir program yapılmasını ve sabırlı olmayı gerektirir. Yüksek kapasiteli bir program olmalıdır. 10-15 sene taviz vermeden titizlikle uygulanmalıdır. Biz kulüp olarak bu yeni yapılanmaya elimizden gelen tüm katkıları vermeye hazırız. Bu konuda hiç bir destekten geri durmayız. Yeter ki, Türk Futbolu düzlüğe çıksın”

Faruk Koca programda soruları yanıtlarken, ülkemizdeki yabancı futbolcular konusuna da değindi. Mevcut lig sürecinde uygulamaya sokulan 8+3 kuralının değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Koca, “Bırakalım sayı serbest kalsın. Kulüplerimizde transferi gerçekleşen çok sayıda yabancı sporcular var. Kenarda oturmaları bana göre çok anlamlı değil. 8+3 yerine sayı serbest bırakılmalıdır” dedi.

Ankaragücü Başkanı Koca, “Kimse hiç bir kuşku içine düşmesin. Ankaragücü kısa süre sonra çok daha iyi neticeler alacak ve layık olduğu yere gelecektir. Ömer Erdoğan yönetimindeki teknik heyetimize ve futbolcu kardeşlerimize güvenimiz sonsuz” diye konuştu.

Diğer katılımcılar Ali Kunak ve Celal Kıbrızlı’da ligi değerlendirerek, görüşlerini dile getirdiler.

Spor Kritik programı her hafta pazartesi günü saat 23.30’da Bengü Türk TV’de canlı olarak yayınlanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP