reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Başkan Erdoğan operasyonun amacını açıkladı: Kandil diye bir yer kalmayacak

Başkan Erdoğan operasyonun amacını açıkladı: Kandil diye bir yer kalmayacak

ABONE OL
21 Nisan 2022 10:53
Başkan Erdoğan operasyonun amacını açıkladı: Kandil diye bir yer kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu’nun amacının sınır güvenliğini garanti altına almak olduğunu vurguladı, “Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca HDP’nin varlık sebebi de ortadan kalkacak” dedi.

Başkan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi:

6’LI MASA: “Coğrafyamız kan ağlarken, komşularımız savaşırken, hemen yanı başımızda çocuklar, kadınlar ölürken, tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik krizi ile boğuşurken, muhalefetin ve 6 artı 1’li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağı bir kez daha ispatlanmıştır.”

BOLCA YALAN: “Vatandaşlarımız 6’lı masanın skandallarını; bol entrika, bol aldatmaca, bolca yalan, ihtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek kimi zaman da utanarak takip ediyor. Sürekli kavga eden, sürekli birbirlerine çelme takan, sürekli kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı, bırakın 2023 seçimlerini, 2023’ü bile göremeyecektir. Siyaset mühendislikleriyle siyasetçilik oynayanlar, son 20 yıldır defalarca olduğu gibi yine başaramayacaklar yine eski hezimete uğrayacaklardır. Suriye’den Ukrayna’ya kadar dört bir yanımızda yaşanan olaylar AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin kilit taşı olduğunu göstermiştir. ”

PENÇE-KİLİT: “PKK’nın üslenme ve hazırlık olarak kullandığı bölgelere kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Pençe-Kilit Operasyonunun amacı Pençe Kilit adı verilen bu harekatla amacımız, hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Harekat vesilesiyle Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

HDP/PKK: “Terör örgütlerini ülkemizde eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızda sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Suriye’nin bir kısmında palazlanmaya çalışan terör örgütünün başını er ya da geç ezeceğiz. HDP, terör örgütünün payandalığı dışında bir hükmü olmadığını ispatlamıştır. Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca varlık sebepleri de ortadan kalkacak.”

BAŞINI EZECEĞİZ: “Güney sınırlarımız boyunca doğuya doğru yürüttüğümüz harekatlar ve operasyonlar işte bu amaca matuftur. Suriye’nin bir kısmında tırnak tutmaya, palazlanmaya, karanlık hesaplarına bölge halkını kurban etmeye hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

FİLİSTİN’DE İŞGALE GÖZ YUMMAYIZ

Erdoğan, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar konusunda da şunları söyledi: “Saldırılarla yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. Kudüs ve Filistin’de zulme rıza göstermeyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı dahi bu meseleye yeteri kadar sahip çıkmıyor olsa da biz inancımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır. Aksa’ya sahip çıkma irademizi en yüksek sesle tekrarlamayı sürdüreceğiz.”

BRİKET EVLER BİTİNCE DÖNECEKLER

Başkan Erdoğan, grup toplantısı çıkışında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Suriyeli sığınmacıların bayramda ülkelerine gitmelerinde kısıtlama yapılabileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Süleyman Bey’in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil, kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye’deki briket evlerin bitmesiyle birlikte oraya dönüşünü sağlayacağız ve kendileri de oraya gönüllü olarak dönecektir” dedi.

İYİ PARTİLİ İSMAİL OK AK PARTİ’YE KATILDI

17 Şubat 2020’de İYİ Parti’den istifa eden Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti’ye katıldı. Erdoğan, İsmail Ok’a, AK Parti rozetini taktı. Ok’un katılımıyla AK Parti’nin vekil sayısı 286 oldu.

SPORDA FETRET DÖNEMİ SONA ERDİ

Başkan Erdoğan, Sporun Yıldızları İftar Programı’nda konuştu. Sporcularla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Sizler yarışmalarda elde ettiğiniz başarılarla sadece bireysel kariyerinizi zirveye taşımakla kalmadınız aynı zamanda ülkemize eşsiz hizmetler yaptınız, insanımıza çok büyük sevinçler yaşattınız” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Sporda tesisleşme devrimi tüm branşları kapsayan altyapı yatırımları ve sporcu yetiştirme programları bugün geldiğimiz seviyenin yapı taşlarıdır. Bbugüne kadar olduğu gibi tüm imkanlarımızla siz sporcularımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Milletimizi uluslararası arenada başarıyla temsil ettiğiniz, istiklal marşımızı tüm dünyaya dinlettiğiniz için her birinizi tek tek tebrik ediyorum. Nasıl şimdiye kadarki başarı hikayelerini birlikte yaşamışsak 2024 Paris Olimpiyatlarında da daha büyük başarılara yine birlikte imza atacağız. Her alanda dünyada üst sıralara tırmanan Türkiye’nin sporda da kötü talihini yendiğini fetret dönemini geride bıraktığını görüyoruz.”’23 NİSAN ÇOCUKLARI’YLA SOHBET ETTİ

Başkan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı sonrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te düzenlenen etkinliklere iştirak eden küçük sporcularla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Programda TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP