reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Geline aile meclisi kararı ile kanlı infaz

Geline aile meclisi kararı ile kanlı infaz

Kartal'da kayınpederi Galip Gülistan tarafından öldürülen Safura Gülistan'ın cinayetine ilişkin 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlı Galip Gülistan’ın yanı sıra genç kadının kocası ve kayınvalidesinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin, aldatma iddiası üzerine aile meclisi kararıyla cinayet kararı aldıkları kaydedildi.

ABONE OL
28 Ocak 2022 14:56
Geline aile meclisi kararı ile kanlı infaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olay saat 10.30 sıralarında Gümüşpınar Mahallesi’nde bulunan 3 katlı binanın birinci katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Galip Gülistan (70), 2 çocuk annesi gelini Safura Gülistan’ı (38) tartışmanın ardından başına ateş ederek öldürdü.  Olayın ardından Galip Gülistan polise giderek teslim oldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olayın gerçekleştiği daireye gelen polis ekipleri, Safura Gülistan’ın başından vurulmuş halde buldu. Sağlık ekipleri kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan incelemelerde evde bir adet silah ve boş kovanlar olduğu öğrenildi. Cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu.

ÇOCUKLARIN İFADESİ POLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada olayın töre cinayeti olduğu tespit edildi. Olayda hayatını kaybeden Safura Gülistan’ın iki çocuğunun psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde “Hep birlikte toplanmışlardı. Annemden bahsediyorlardı. Bu sırada babam ağlıyordu. Sonra bizi dışarı çıkardılar” şeklinde konuşmaları üzerine polisin soruşturmayı derinleştirdiği öğrenildi.

AİLE MECLİSİNDE ÖLÜM KARARI ALINMIŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri  Gülistan ailesinin Safura Gülistan’ın eşini aldattığını iddia ederek cinayetten bir hafta önce toplandıkları ve  cinayet kararı aldıklarını belirledi. Yapılan çalışmalarda Safura Gülistan’ın eşinin olay günü çocukları annesinin yanına bıraktığı, kendisinin de bir bahaneyle evden ayrıldığı tespit edildi. Hazırlanan plan gereği evde yalnız bırakılan  Safura Gülistan’ın, kayınpederi Galip Gülistan tarafından başına iki el edilerek öldürüldüğü belirlendi.  
ÖNCE AİLESİNE GÖNDERMİŞLER

Polis soruşturmasında  aldatma dedikoduları yüzünden Safura Gülistan’ın gerekli cezayı vermeleri için önce kendi ailesine gönderildiğini ancak ceza verilmeyince tekrar geri alınıp aile meclisi kararıyla öldürüldüğü tespit edildi.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA  ALINDI

Polis bu gelişme üzerine Safura Gülistan’ın eşi Abdurrahman Gülistan (40), kaynanası Medine Gülistan(68), kayınbirader ve amca çocukları Ferhat Gülistan (23), Mehmet Gülistan (34), Necdet Gülistan(39), ve Mehmet Zekeriya Gülistan’ı (18) da gözaltına aldı.

KAYINPEDER SUÇUNU İTİRAF EDERKEN DİĞER ŞÜPHELİLER İNKAR ETTİ

Şüphelilerin sorguları Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Olayın faili Galip Gülistan, gelinini oğlunu aldattığı için öldürdüğünü söylerken, diğer şüpheliler azmettirici oldukları yönündeki iddiaları kabul etmediler. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP