reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Rusya’ya Çin’den destek

Rusya’ya Çin’den destek

Doğal gaz anlaşması

ABONE OL
4 Şubat 2022 16:55
Rusya’ya Çin’den destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki liderin baş başa görüşmesinin ardından ortak bir bildiri yayımlandı, uluslararası haber ajansları açıklamaları ‘acil’ koduyla dünyaya duyurdu. Çin Devlet Başkanı Xi, Pekin ve Moskova yönetimlerinin temel çıkarları savunmada birbirlerini desteklediklerini söyledi. Xi’nin açıkça vurguladığı söz konusu destek Rusya’nın Batı’dan talep ettiği güvenlik garantilerini içeriyor.

Kremlin’in resmi internet sitesinde yayınlanan ortak bildiride şu ifadeler yer aldı:

Çin tarafı, Avrupa’da uzun vadeli yasal olarak bağlayıcı güvenlik garantilerinin oluşturulması konusunda Rusya tarafından sunulan teklifleri anlayışla ele alıyor ve destekliyor. Taraflar, ABD tarafından silah kontrolü alanındaki bir dizi önemli uluslararası anlaşmanın feshedilmesinin, uluslararası ve bölgesel güvenlik ve istikrar üzerinde son derece olumsuz bir etkisi olduğunu belirtiyor.

Taraflar, ABD’nin küresel füze savunma sistemi geliştirme ve bu sistemin unsurlarını dünyanın çeşitli bölgelerinde konuşlandırma planlarının ilerlemesiyle birlikte, diğer stratejik görevleri yerine getirmek için yüksek hassasiyetli nükleer olmayan silahların potansiyelinin artırılmasından endişe duyduklarını dile getiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP