reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
‘Beceriksizlik iftirayla örtülmesin’

‘Beceriksizlik iftirayla örtülmesin’

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin kanuna aykırı şekilde paylaşıldığına yönelik iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ve bu konunun takipçisi olacağını ifade etti.

ABONE OL
6 Şubat 2022 12:00
‘Beceriksizlik iftirayla örtülmesin’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çataklı “Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, ‘canbaza bak’ diyerek, 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın.

Bunlar ucuz işler, herkes işini yapsın” değerlendirmesinde bulundu. Çataklı, ocak ayı bilgilendirme toplantısında, ay içinde kadına yönelik şiddet olaylarında 19 kadının yaşamını yitirdiğini ifade ederken “Elektronik izleme merkezi tarafından bugüne kadar bin 186 vakanın takibi yapılmış olup, halen 506 vakanın takibi devam etmektedir.

Bugüne kadar elektronik kelepçe tedbir kararı verilerek, takibi yapılan vakalarda kadın cinayeti meydana gelmemiştir” dedi.

Çataklı 19 göçmenin donarak ölümüyle ilgili “Yunanistan ve ortağı Frontex’in işlediği bu insanlık suçuna Avrupa Birliği de tüm uyarılarımıza rağmen sessiz kalmak ve müdahale etmemek suretiyle ortak olmuştur.

Donan sadece cansız bedenler değil, Avrupa’da insani değerlerdir, insanlıktır.

Bizim ülkemizdeki bir terör suçlusu tutukluyla olağanüstü ilgilenen Avrupa’nın kurumları veya büyükelçileri, bir devlet eliyle yapılan bu sivil katliamına nasıl bir tepki verecek, bizler de merak içindeyiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP