reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Erdoğan’a yönelik çirkin paylaşımlarla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Erdoğan’a yönelik çirkin paylaşımlarla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs olduğunu açıklaması ardından sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlar yapanlarla ilgili savcılıklar harekete geçti. Soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
6 Şubat 2022 12:43
Erdoğan’a yönelik çirkin paylaşımlarla ilgili bir kişi gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a mesaj yağdı. Başta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere hakaret içerikli paylaşımlar ile ilgili re’sen soruşturmalar başlatıldı.Emniyet güçlerine verilen talimat doğrultusunda hakaret içerikli paylaşımlar yapanlar tek tek tespit ediliyor. Hakkında soruşturma başlatılan isimler arasında Derya Büyükuncu da bulunuyor.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”5 Şubat 2022 tarihinde Sn Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda;

Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir.”

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinin ve eşi Emine Erdoğan’ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından, sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimler, sanal devriye yöntemiyle sosyal medya platformlarında Erdoğan ve eşine yönelik provokatif paylaşımları incelemeye aldı.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31’inin yöneticisi tespit edildi.

Bu tespitlerin savcılıklara iletilmesinin ardından 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bu kişilerden 4’ü gözaltına alındı.

Polis, “Derya Büyükuncu” isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun’daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti.

Gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP