reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
ABD Başkanı Joe Biden: ‘NATO topraklarının her karışını savunacağız’
  • Çilingir Haber
  • Dünya
  • ABD Başkanı Joe Biden: ‘NATO topraklarının her karışını savunacağız’

ABD Başkanı Joe Biden: ‘NATO topraklarının her karışını savunacağız’

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulunarak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme tehdidinin devam ettiğini söyledi.

ABONE OL
16 Şubat 2022 11:04
ABD Başkanı Joe Biden: ‘NATO topraklarının her karışını savunacağız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biden yaptığı açıklamada, “Rusya Savunma Bakanı bugün bazı askeri birliklerin Ukrayna yakınlarındaki mevzilerini terk ettiğini bildirdi. Bu iyi olurdu, ancak bunu henüz doğrulamadık” dedi. Biden, “istilanın açıkça mümkün” olduğuna dair uyarıda bulunarak, “Analizlerimiz, Rusya’nın oldukça tehdit edici bir konumda olduğunu ve şu anda Ukrayna ve Beyaz Rusya’yı çevreleyen 150 binden fazla askeri olduğu gerçeğini koruyor. Ukrayna sınırı boyunca işgal riski açıkça mümkün olmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Rusya ile olası bir çatışmanın önlenmesi için diplomasinin gerekli olduğunu vurgulayan Biden, “ABD ne olursa olsun hazırlıklıdır. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla bir bütün olarak Avrupa’da istikrar ve güvenliği artırmak için diplomasiye hazırız. Ancak Rus saldırısına kararlı bir şekilde yanıt vermeye de hazırız.” dedi.

Biden, ABD’nin Rusya ile “Yazılı anlaşmalar müzakere etmek ve üst düzey diplomasiyi sürdürmek” konusunda istekli olduğunu söyleyerek, “Diplomasi tüm taraflar için ileriye dönük en iyi yoldur” dedi.

Biden, “Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yakın görüşmeler içinde diplomatik çabalarımızı sürdüreceğiz. Güç kullanımını ve bunun ardından yaşanacak inanılmaz insani acıları önleyen diplomatik bir çözüm umudu olduğu sürece, bunun peşinden gideceğiz.” dedi.

Biden, ABD’nin tüm gücüyle NATO topraklarının her karışını savunacağını vurgulayarak, Rusya ile çatışmak istemediklerini dile getirdi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP