reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Süper Lig yayın ihalesi teklif edilen rakamlar belli oldu!

Süper Lig yayın ihalesi teklif edilen rakamlar belli oldu!

Süper Lig'de yeni naklen yayın ihalesi süreci devam ediyor. Yayıncı kuruluşların ilk tekliflerini Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği kabul etmedi. Tüm paketler için iki kuruluş teklif verdi. beIN Sports ve Saran Medya'nın teklif ettiği rakamlar belli oldu.

ABONE OL
17 Şubat 2022 16:20
Süper Lig yayın ihalesi teklif edilen rakamlar belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paketlerin tamamı için iki firma teklif sundu. Mevcut yayıncı beIN Sports ile Saran Medya tüm paketlere; TRT, Turkuaz, Türk Telekom, Sports radar ve Türk Telekom ise haber amaçlı özet vs. yayınlarına talip oldu. Beş yıllık bir süre için en yüksek teklif yıllık 2 milyar TL oldu. Yaklaşık 146 milyon Dolar’a tekabul eden bu rakam yüzde 10 oranında artabilecek. İlk teklif yıllık 2 milyar 500 milyon TL olacaktı; ancak daha sonra bu rakam 2 milyar TL’ye düşürüldü.

Özdemir, yayın ihalesi sürecinde alınan tekliflerin yeterli olmadığı ve bu nedenle Süper Lig TV’nin kurulmasının gündeme geldiği iddialarıyla ilgili ise “Kulüplerin yayın gelirlerinden maksimum bedel almasını isteyen bir federasyonuz. Eğer umduğumuzu bulamazsak Süper Lig TV’yi kurarız. Buradan gerçekleşecek dekoder satışı ve her kulübün satış miktarlarına göre gelir paylaşımlı bir sistem de düşüncelerimizin içinde. Eğer kulüplerimize uygun bir teklif gelmezse bu yol da gündemdedir. Bunu da değerlendirebiliriz. Daha süremiz var. En uygun şartlar neyse kararımızı alıp yolumuza devam edeceğiz” açıklamasını yapmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP