reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
16 yaşındaki Sıla’yı ölüme götüren “uygunsuz fotoğraf” detayı!

16 yaşındaki Sıla’yı ölüme götüren “uygunsuz fotoğraf” detayı!

Giresun'da 16 yaşındaki eski nişanlısı Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı. Gökçek, Şentürk'ün sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü ve kızın şikayetini geri almadığı için anlaşmazlık yaşadıklarını öne sürdü. Ailesi, zanlının telefonundaki uygunsuz resimleri görünce katilin "sapık" olduğunu görüp şikayetçi oldu.

ABONE OL
18 Şubat 2022 09:42
16 yaşındaki Sıla’yı ölüme götüren “uygunsuz fotoğraf” detayı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökçek’in savcılıktaki ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, “Bu nedenle sinirlendim ve Giresun’a geldim. Konuşmak istedim ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim.” dedi.

2020 ve 2021 yılı Mart ayına kadar zanlının toplamda 5-6 kez Giresun iline geldiği belirlendi. Sıla ile yüz yüze görüşen Sıla’nın ailesinin ilişkilerini öğrenmeleri üzerine tanışmak amacıyla Giresun’a gelen zanlının ailenin evinde 5 gün kaldığı, bu sırada Hüseyin Can’ın cep telefonunda Sıla’nın ailesinin uygunsuz fotoğraflar görmesi üzerine Hüseyin Can’ı şikayet ettikleri belirlendi. Sıla’nın ailesinin, evlendirme vaadiyle Hüseyin ve Sıla’yı ikna ederek Giresun iline getirdikleri ve aileler arasında nişan yaptıkları, bu tarihten sonra Hüseyin’in Ankara’ya döndüğü, bu zaman zarfında Sıla’nın ailesi ve Hüseyin Can Gökçek arasında kıskançlık sebebiyle tartışmalar yaşandığı, 11 Kasım 2021’de görülen Cinsel İstismar davasının duruşmasında Sıla’nın ailesinin Hüseyin Can Gökçek’ten tekrar şikâyetçi olduğu ve nişanın şikayet sonrası bozulduğu öğrenildi. Sıla’nın Hüseyin’den şikayetçi olmaması ve ailesi ile birlikte kalmak istememesi üzerine, ailenin de Sıla’nın tekrar evden kaçmasından endişe ve talebi doğrultusunda Savcı talimatıyla Sevgi Evlerine teslim edildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce danışmanlık tedbiri uygulandığı bu esnada ise Sıla’nın 7 Aralık 2021’de dilekçe vererek Hüseyin’den şikayetçi olmak istediği, Hüseyin Can Gökçek ile aralarında herhangi bir birlikteliğin kalmadığını söylediği öğrenildi. olay sabahı da Sıla’nın evine gittiği belirlendi. Kapıyı Sıla’nın açtığı, evde Sıla ve babaannesinin bulunduğu, Sıla ile aralarındaki mahkeme konusunu konuştuklarını, Sıla’nın şikayetinden vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine, Hüseyin’in “şikayetinizden neden vazgeçmiyorsunuz” dediği sonrasında tartıştıkları, tartışma sonrasında zanlının evin giriş katında bulunan mutfak kısmına giderek bıçak aldığı ve Sıla’nın bulunduğu odaya çıkarak birden fazla bıçak darbesi ile saldırdığı, sonrasında olayda kullandığı bıçağı evin içerisine atarak evden kaçtığı belirlendi. Sahil kısmında taksiye binerek Bulancak ilçesini sonrasında ise Ordu –Giresun Havalimanına gittiği belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP