reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
50 ton nakit dolar getirdi! Putin’den işgal hazırlığı

50 ton nakit dolar getirdi! Putin’den işgal hazırlığı

Ukrayna krizi devam ederken, Rusya'dan “bazı askerlerin geri çekildiği” yönünde yapılan açıklamalar Batı'da karşılık bulmadı. Elde edilen bilgilerse, Rusya'nın sınıra asker yığınağına devam ettiğini gösteriyor. BM Güvenlik Konseyi'nde şiddetli tartışmalar yaşanırken, Rus Bakan Yardımcısı batılı ülkelerin konseyi 'sirke çevirdiğini söyleyerek sert tepki gösterdi. RIA haber ajansı ise olası bir Batı yaptırımına karşı ABD Merkez Bankası'ndan yüklü miktarda nakit çekildiğini yazdı.

ABONE OL
18 Şubat 2022 11:47
50 ton nakit dolar getirdi! Putin’den işgal hazırlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus bankaları, olası Batı yaptırımlarına karşı ülkeye düzinelerce ton nakit ithal ermeye başladı. RIA Novosti, Rusya Merkez Bankası istatistiklerine dayanarak, Aralık 2021’de Rusya’ya yapılan yabancı nakit ithalatının 4,97 milyar doları bulduğunu bildirdi.

Rus basını, özel bankaların yurtdışındaki varlıklarını teminat göstererek ABD Merkez Bankası’ndan bu tutarı sipariş ettiğini yazdı. Dövizin 100 dolarlık banknotlar şeklinde taşındığı düşünülürse, sevk edilen paranın toplam ağırlığı 50 ton olarak hesaplandı. Bu ağırlıkta bir yükün nakliyesi için dev bir kargo uçağına ihtiyaç var.

Rus özel bankaları, 2014 yılında da Kırım’ın işgali sırasında benzer şekilde nakit stoklamış, o yılın mart-aralık döneminde ülkeye getirilen nakit miktarı 19 milyar dolar olmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP