reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Cumhur İttifakı’na katılması bekleniyordu!

Cumhur İttifakı’na katılması bekleniyordu!

Fatih Erbakan'dan "5 holding ve 2.7 trilyon" vurgulu hükümet eleştirisi

ABONE OL
19 Şubat 2022 11:13
Cumhur İttifakı’na katılması bekleniyordu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik’te partisinin il başkanlığında gündemi değerlendiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye ‘de yaşanan ekonomik sıkıntılara işaret ederek, “Bu ekonomik sıkıntıların asıl sebebi iki tane temel kavrama dayanıyor. Bizim yıllardan beri söylediğimiz bir tanesi… ‘Önce millet’ anlayışı yerine, ‘Önce imtiyazlılar, önce torpilliler’ anlayışıyla Türkiye’nin yönetilmesi. İkincisi de hep söylediğimiz ‘paylaşımda adalet’ prensibinin hâkim kılınmaması ve adaletsiz bir paylaşımın olması.” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin pandemi ya da dış güçlerin operasyonlarıyla ilgili olmadığını söyleyen Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepinizin bildiği gibi iktidarın milletin taleplerine her zaman söyleyecek bir bahanesi, bir gerekçesi oluyor. Ancak diğer taraftan 5 tane holdinge AK Parti iktidarı boyunca verilmiş olan ihalelerin toplam bedeli 203 milyar dolar seviyesine geldi. 203 milyar dolar Türkiye’nin toplam dış borcunun neredeyse yarısı kadar bir rakamdır. Devletin ve kamunun dış borcundan daha yüksek bir rakamdır. Sadece 5 tane holdinge 18 senede verilen devlet ihaleleri 203 Milyar dolar yapıyor.”

Bu 203 milyar dolar, Türk lirası cinsinden bugün 2.7 trilyon yaptığını belirten ERbakan ” 2.7 trilyon demek 1 milyon asgari ücretlinin tam 10 senelik maaşı demek. Yani 7 milyon asgari ücretli aileleri ile beraber 30 milyon gelirini sadece 5 tane holdinge ihale olarak vermişler.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP