reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Putin’in kararına  destek geldi

Putin’in kararına destek geldi

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanımasına birçok ülke tepki göstermişti. Ancak Rusya liderinin bu kararına üç ülke ve bir isyancı gruptan destek geldi.

ABONE OL
22 Şubat 2022 12:02
Putin’in kararına  destek geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya lideri Vladimir Putin ‘in kağıt üstündeki Donetsk ve Lugansk yönetimlerini tanımaya karar vermesiyle, dünya tepetaklak oldu. Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçılar, Putin’in kararını sokaklarda havai fişek patlatarak kutladı. Moskova’da atılan imzanın şok etkisi dalga dalga dünyaya yayıldı, ABD’den Güney Kore’ye, Türkiye’den Avustralya’ya, İngiltere’den Japonya’ya neredeyse tüm ülkeler Putin’in kararını kınadı. ABD, Avrupa Birliği, İngiltere ve Kanada’nın Rusya’yı hedef alan yaptırım paketlerini kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise, ilerleyen saatlerde Moskova’nın NATO’dan talep ettiği güvenlik garantilerine vurgu yapıp Rusya’ya destek verdi: “Ülkelerin meşru güvenlik kaygılarına saygı duyulmalı.”

Vladimir Putin’in Ukrayna’yı resmen bölüp işgal eden kararına destek verenler ise beklendiği gibi sıkı müttefikleri oldu. Suriye lideri Beşar Esad, Nikaragua ve Yemen’deki isyancı grup Husiler Putin’e destek açıkladı.

Rusya’nın diğer müttefikleri BelarusKazakistan gibi ülkelerin de kısa sürede destek açıklaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP