reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Ülkeden kaçmak isteyen insanlar tren istasyonunu doldurdu

Ülkeden kaçmak isteyen insanlar tren istasyonunu doldurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Rus ordusunun yoğun bombardıman altında tuttuğu Harkov şehrinden kaçmaya çalışan insanlar, tren istasyonlarına doluştu. Birleşmiş Milletler'in son verilerine göre Ukrayna'dan göç eden insan sayısı 1 milyon 735 bin 68. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Türkiye'ye gelen göçmen sayısını 20 binin üstünde olarak duyurmuştu

ABONE OL
7 Mart 2022 14:09
Ülkeden kaçmak isteyen insanlar tren istasyonunu doldurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve Ukrayna, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen müzakerelerde, sivillerin tahliye edildiği bölgeler için geçici ateşkeste karar kıldı. Fakat önceki gün Rus tarafının şehirleri bombalamaya devam etmesi nedeniyle Mariupol’da tahliyeler durduruldu.

Rus ordusunun yoğun bombardıman altında tuttuğu Harkov’da da sivillerin başarılı şekilde tahliye edilmesi planlanıyordu. Rus tarafının yeni saldırılarından korkan siviller, bir an önce tahliye olmak için tren istasyonlarına akın etti. Bu anlar ise objektiflere yansıdı. Sivillerin tren istasyonunda büyük kalabalık oluşturduğu görüldü.

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle yaklaşık 1 milyon 735 bin 68 mültecinin Ukrayna’dan komşu ülkelere geçtiğini aktardı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki mülteci krizine ilişkin çeşitli kaynaklardan edinilen verilere yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP