reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Azak Denizi’nde mahsur kalan yağ yüklü 23 Türk gemisi için formül bulundu

Azak Denizi’nde mahsur kalan yağ yüklü 23 Türk gemisi için formül bulundu

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Azak Denizi’nde bekletilen buğday ve ayçiçeği yüklü Türk gemilerinin Türkiye'ye getirmek için formül bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmede de masaya yatırılan Türk gemileri için mavi koridor oluşturulacak

ABONE OL
9 Mart 2022 09:48
Azak Denizi’nde mahsur kalan yağ yüklü 23 Türk gemisi için formül bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada enerjiden tarıma büyük ekonomik dalgalanmalara zemin hazırlayan Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle Türkiye’nin, ayçiçeği ticareti de sekteye uğramıştı. Rusya’nın kontrolüne geçen Azak Denizi’nde buğday ve ayçiçeği yüklü 23 gemimiz mahsur kalmıştı.

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Azak Denizi’nde mahsur kalan Türk gemileri için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le görüşmesinden sonra gözler Azak Denizi’nde bekletilen buğday ve ayçiçeği yüklü gemilerimize dönmüştü. Erdoğan’la görüşmede Putin, gemilerimizin çıkışı için gereken desteği vereceğini ifade etmişti. Görüşme sonrasında Putin, Azak Denizi’nde bekletilen 23 yağ gemisinin Türkiye’ye gitmesi için talimat verdi

Bu görüşmenin ardından gözler buğday ve ayçiçeği yüklü 23 gemimize çevrilmişti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin köşesine taşıdığı bilgilere göre, Azak Denizi’nden mahsur kalan gemilerimiz için mavi koridor oluşturulacak.

İşte Abdülkadir Selvi’nin yazısının o bölümü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le görüşmesinden sonra gözler Azak Denizi’nde bekletilen buğday ve ayçiçeği yüklü gemilerimize dönmüştü. Erdoğan’la görüşmede Putin, gemilerimizin çıkışı için gereken desteği vereceğini ifade etmişti. Bu önemli bir aşama. Çünkü Azak Denizi tamamen Rusya’nın kontrolüne girdiği için Putin izin vermediği takdirde gemilerimizi oradan hareket ettirmek imkânsız. Ama Putin’in tamam demesi, her şeyin çözüldüğü anlamına gelmiyor. Çünkü karşımızda savaşın zorlukları duruyor. Aynı bölgede başka ülkelere ait beş gemi mayınlı saldırıya uğradığı için Rusya ve Ukrayna’dan çifte güvenlik garantisi gerekiyor. Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarımız bu zorlukları aşmak için olağanüstü bir çaba sarf ediyor. Dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonla bu konuyu görüştü.

ÇİFTE GÜVENLİK ŞARTI

Öncelikle gemilerimizin denizinden çıkışı ve açık denizde Rusya ve Ukrayna’dan çifte güvenlik garantisi istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Hem can hem mal güvenliği nedeniyle çifte garanti almadan gemilerimizi hareket ettirmiyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP