reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Domuzdan kalp nakli yapılan adam hayatını kaybetti

Domuzdan kalp nakli yapılan adam hayatını kaybetti

İki ay önce, tıp tarihinde ilk kez gerçekleştirilen bir operayson ile domuzdan kalp nakli yapılan David Bennett'in, hayatını kaybettiği açıklandı

ABONE OL
10 Mart 2022 15:03
Domuzdan kalp nakli yapılan adam hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türler arası organ nakli uzmanı ve hastanın iyileşme sürecinde rol alan Dr. Muhammad Mohiuddin de yaptığı açıklamada, bağışıklık sistemi yeteri kadar bastırıldığında genetik olarak değiştirilmiş domuz kalbinin insan vücudunda iyi çalıştığını öğrendiklerini aktardı. Mohiuddin, türler arası organ nakli konusunda iyimser olduklarını ve klinik deneylerini sürdüreceklerini vurguladı.

7 Ocak’ta domuz kalbi nakli yapılan David Bennett’in sağlık durumu son günlerde kötüleşti. Maryland Üniversitesi Hastanesi, Bennett’in bugün öldüğünü ancak ölüm nedeninin henüz kesinleşmediğini duyurdu. Hastane sözcüsü Deborah Kotz, ölüm saatinde tespit edilen belirli bir neden bulunmadığını, araştırmacıların Bennett’in ölümünü inceleyerek, araştırma sonuçlarını hakemli bir dergide yayımlayacaklarını kaydetti. Kalp nakli ameliyatını yapan Dr. Bartley Griffith yaptığı açıklamada, Bennett’in sonuna kadar mücadele eden cesur bir hasta olduğunu, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP