reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘kar yağışı’ açıklaması: 4 gün sürecek, tüm ekiplerimiz görevde
  • Çilingir Haber
  • Gündem
  • Ekrem İmamoğlu’ndan ‘kar yağışı’ açıklaması: 4 gün sürecek, tüm ekiplerimiz görevde

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘kar yağışı’ açıklaması: 4 gün sürecek, tüm ekiplerimiz görevde

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili AKOM'dan açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "9 bin 500 personel, 2 bin araç ve iş makinesi, 7/24 çalışma esasıyla çalışacak. Özellikle tuzlama önemli ve hassas bir işlem. Şu anda 220 bin tuz ve bin 290 ton solüsyonumuz müdahaleye hazır halde bulunuyor" dedi.

ABONE OL
10 Mart 2022 11:46
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘kar yağışı’ açıklaması: 4 gün sürecek, tüm ekiplerimiz görevde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kar yağışının 4 gün boyunca etkili olacağını belirten İmamoğlu, “Kentimizi etkisi altına alan kar yağışının yaklaşık 4 gün boyunca devam etmesini bekliyoruz. Ekiplerimiz gereken önlemleri almak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın trafik azlığını düşünerek kendi araçlarıyla yola çıkmasını tavsiye etmiyoruz. Mümkün oldukça toplu ulaşım araçları kullanılmalı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: “Pazartesi gününe kadar sürecek olan soğuk havayla beraber bazı ilçelerimizde daha fazla olmak üzere kar kalınlığının yüksek sayılara ulaşacağını arkadaşlarım bana bildirdiler.

Bugün trafik yoğunluğunun sabah saatlerinde yüzde 35’lere çıktığını gördük, en yoğun hali bu oldu. Vatandaşlarımızın bizimle uyumlu bir biçimde sürece dahil olmadığı takdirde İstanbul’da karla mücadelenin başarılı olma şansı olmadığını ifade etmiştim. Bu bakımdan bizimle uyumlu bir süreç yürüten 16 milyon İstanbullu hemşerimize teşekkür ediyorum.

Biz şu anda 4 günlük zaman diliminin başlangıcındayız. Yarının akşam saatlerini daha şiddetli beklediğimizi ifade edelim. Vatandaşlarımız trafiği açık görüp özel araçlarıyla sahaya çıkma gibi bir davranışta lütfen bulunmasınlar.

Kuzeyde ve batıda şu an kar yağışı daha etkili. Kar kalınlığı şu an Arnavutköy’de 20, Kavacık’ta 15, Çatalca’da 7 ila 10 santim arasına ulaşmış durumda. İstanbul Havalimanı’nda da 4-5 santim oluşmuş durumda. Cuma ve sonraki günlerde görülecek kar yağışında özellikle Anadolu Yakası’nda Çekmeköy, Pendik, Kartal bölümlerinde 20 ila 40 santime ulaşabileceğini meteorolojiden arkadaşlarım bize ilettiler. Bu tahminlere baktığımızda yurttaşlarımızın çok tedbirli olması gerekiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP