reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM eleştirisi: Sistem iflas bayrağını çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM eleştirisi: Sistem iflas bayrağını çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bir kez daha 'Dünya 5'ten büyüktür' hatırlatmasını yapan Erdoğan, 'Çatışanlardan biri daimi üye olunca sistem iflas bayrağını çekmiştir. ' dedi. 'Ukrayna haklı davasında yalnız bırakıldı.' diyen Erdoğan 'Durduramadığımız her çatışma sonunda bizi de yakar.' ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, '2014'te Kırım'ın işgaline tüm Batı karşı çıkmış olsaydı bugünkü tabloyla karşı karşıya kalınır mıydı?' diye konuştu.

ABONE OL
11 Mart 2022 16:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM eleştirisi: Sistem iflas bayrağını çekti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Diploması Forumu’nun ülkelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Salgın şartlarına rağmen geçen yıl ilk toplantıyı başarı ile icra ettik. Sancılı bir dönemde Antalya’dan verdiğimiz dayanışma mesajlarının foruma çok önemli bir anlam kattığına inanıyorum. Forum yakında küresel diplomasinin kalbinin attığı yere dönüşecek. Foruma iştirak eden hükümet ve devlet başkanları, devlet temsilcileri yapacakları katkının yanı sıra, aralarındaki temasları da önemli görüyorum. Foruma yönelik yoğun ilgiyi memnuniyet ile karşılıyorum

Terörizm, açlık yoksulluk, iklim değişikliği küresel gündemin en üst sırasında yer almaya devam ediyor. Çatışmalar yüzünden milyonlarca insan evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalıyor. 2014’ten bu yana Akdeniz, 25 bine yakın umut yolcusunun mezarı oldu. Yerlerinden edilen mülteci sayısı artıyor. Buna son 15 günde 2 milyondan fazla Ukraynalı mülteci eklendi. Dünyanın devasa bir köye dönüştüğü günümüzde hiç birimiz başkasından bana ne diyemez.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hiçe sayan adımları reddediyoruz. Gerek Rusya gerekse Ukraynalı dostlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu meseleyi hep gündemde durduk. 2014’te Kırım’ın işgaline tüm Batı karşı çıkmış olsaydı bugünkü tabloyla karşı karşıya kalınır mıydı? Adalet bu yerkürenin belli bir yerinde geçerli belli bir yerinde geçersiz mi? Bu nasıl dünya? Ukrayna haklı davasında yalnız bırakıldı. Diplomasiyle çözülecek sorunların acı sonuçlarını görüyoruz.

Hep birlikte savaşın değil barışın dünyasını kurmalıyız. Ateşe benzin dökmenin kimseye faydası olmaz. Batı ülkelerinde yaşayan Rus kökenli insanlara karşı faşizan yaklaşımlar kabul edilemez. Temennimiz silahların bir an önce susması. Kriz öncesinden başlayıp bugüne kadar süren yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük. 25-30’a yakın liderle görüştüm. Yaptığımız tüm görüşmelerde olduğu gibi bugün ve yarın çözüm tekniklerimizi muhataplarımızla paylaşacağız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bölgemizde sulh için Montrö dahil elimizden geleni yapacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP