reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan TFF’ye yaylım ateşi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan TFF’ye yaylım ateşi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce duyurulduğu üzere bugün basın toplantısı gerçekleştirdi. Birçok konuya değinen Ali Koç, özellikle TFF ve MHK'ye hayli sert çıktı.

ABONE OL
11 Mart 2022 16:37
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan TFF’ye yaylım ateşi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşte Ali Koç’un açıklamalarından satır başları:

“Maçımızı dinlenmeden mi yönetecek?”

Trabzonspor maçının tarihi 16 Şubat’ta açıklandı. Zorbay Küçük de 23:55’te açıklandı. Aynı gece Zorbay Küçük kupa maçı yönetti. Maç uzadı, saat 23:20’de TFF, maç tebligatını Zorbay Küçük’e yaptı.

Hakem o gece Alanya’da kalıyor, ertesi gün Adana’ya geçiyor ve sonra İstanbul’a geliyor. Dinlenmesi için 72 saatten az süre var. Bu adam dinlemeden mi maç yönetecek?

“Müdahale ile atandığını düşünüyoruz”

Maç bittikten 20 dakika sonra o hakem başka bir maça atanıyorsa, o maçın gözlemcisinin raporunun da bir kıymeti yoktur. Zorbay Küçük’ün apar topar TS maçına atanmasının altında ne yatmaktadır? Bazı başkanlar arasında bir konuşma yapılmış. Fenerbahçe-Trabzonspor maçına Zorbay Küçük’ün atanmasının müdahale sonucu olduğunu düşünüyoruz. Bize göre bu maça atanan ilk hakem, Zorbay Küçük değildi.

“İrfan Can’ın cezası düştüyse Zorbay Küçük nasıl maç alıyor?”

MHK Başkanı bu kararın daha önce alındığını söyledi. Maçtan önce bilmiyor muydunuz? Bu hafta Zorbay Küçük’e ‘Başakşahir – Antalyaspor’ maçı verildi, Zorbay Küçük’e düşük not veren gözlemci ile de yollar ayrıldı. Kırmızı kart gören İrfan Can’a 1 maç ceza verildi. Doğrudan kırmızı kart 2 maçtan başlar biliyorsunuz. Demek ki hata olmuş. Ama hatalı olan Zorbay Küçük bu hafta maç alıyor.

“MHK’nin hakem kararına karşıyız”

8 Mart’ta alınan karar, tüm ülke futbolunu karman çorman hale getiren bir adımdır. Ne kadar endişeli olduğumuzu paylaşmakta, üzülerek de haklı çıktığımızı görüyoruz. Fenerbahçe olarak biz bu kararın karşısındayız.

“Lig bu şekilde tamamlanamaz”

Türk hakemlik müessesesi, son 4 ayda yaşadığını yaşamamıştır. Hakemlerden en muzdarip kulüp olarak yeri geldiği zaman hakemlere sahip çıkmasını biliriz. Bu ligin sağlıklı tamamlanması için, hakemlerin içinde bulunduğu psikoloji büyük risk oluşturmaktadır.

Türk futbolunun en önemli kurumlarından biri olan MHK’nın ne kadar acemice, ne kadar kör göze parmak hatalarla yönetildiğini anlatmak. Bu gerçekten liyakatsizlikten mi, güç zehirlenmesinin verdiği özgüvenin eseri midir? Birkaç başkan ve TFF’nin elinde oyuncak olan bir lig oynanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP