reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Zelenskiy Kiev’de sokağa inerek “Zafere yürüyoruz” dedi!

Zelenskiy Kiev’de sokağa inerek “Zafere yürüyoruz” dedi!

Putin'in Suriye'den Rusya'ya savaşçılar geleceğini açıklamasından sonra Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de dünyanın karşısına çıkıp yeni açıklamalar yaptı. Zelenski ülkesinin zafere yürüdüğünü söyledi. Zelenski'nin yaptığı açıklamalar Putin'den gelen 'Suriyeli savaşçılar' açıklamasına da cevap oldu.

ABONE OL
11 Mart 2022 18:17
Zelenskiy Kiev’de sokağa inerek “Zafere yürüyoruz” dedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Savaşın daha ne kadar süreceğini bilmediği söyleyen Ukrayna lideri “Daha kaç gün Ukrayna topraklarını kurtarmak zorunda kalacağımızı söylemek imkânsız. Ancak bunu hâlâ yapabileceğimizi söylüyorum. Çünkü çoktan stratejik bir dönüm noktasına ulaştık” dedi.

Kiev’de, açık havada, arkasında Ukrayna bayraklı binalar varken konuşan Zelenski “Zafere yürüyoruz” derken “Ukraynalılar vatanlarını savunmaya devam edecek ve bir karışını bile işgalcilere bırakmayacaklar” sözlerini kullandı.

“16 gündür özgürlük için savaşıyoruz. Düşmanın beklediğinden 4 kat daha uzun” diyen Zelenskiy Rusya’nın Orta Doğulu gönüllü asker kararını Ukrayna’nın başarısının eseri olarak değerlendirdi.

Bugün yapılan tahliyelere de değinen Zelenskiy, “Bugün 12 tahliye operasyonu düzenlendi. Tahliyeler devam ediyor. Ukrayna ordusu tahliyelerin güvenli gerçekleşmesi için önlemler aldı. Eğer işgalciler tahliyeleri sabote ederlerse dünya öyle bir cevap verir ki kendilerini tahliye edilirken bulurlar. Bugün bana hasat dönemi için tohum ekimine ilişkin soru sordular. Her bahar olduğu gibi bu bahar da topraklarımızı ekeceğiz. Elimizden geldiğince, imkanlar elverdiğince bunu yapacağız. Özgürlüğünü savunurken herkes bir ordu gibi olmalı. Sonuç alabilmek adına elinden geleni yapmalısın. Kazanabilmek için tüm gücümüzle direnmek, mücadele etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

“Stratejik bir atılıma ulaştık, şimdiden hedefimize ve zafere doğru ilerliyoruz. Bu vatanseverlik savaşı. Rusya genelinde yedek ve Suriye’den kiralık askerler toplanıyor. Onlar hepsi savaşın cehennemine atılacaktır.” derken “AB’den daha güçlü adımlar gerekli” sözleriyle de AB’ye bir kez daha çağrıda bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP