reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
1915 Çanakkale Köprüsü’nde son hazırlıklar yapılıyor

1915 Çanakkale Köprüsü’nde son hazırlıklar yapılıyor

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 18 Mart'ta gerçekleştirilecek açılış için hazırlıklar sürüyor

ABONE OL
15 Mart 2022 17:16
1915 Çanakkale Köprüsü’nde son hazırlıklar yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı‘nda ilk kez birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü‘nün yapımında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi çalıştı.

İstanbul’u Çanakkale’ye, sonrasında da Kuzey Ege’ye bağlayacak, Türkiye’nin en prestijli projelerinden olan köprünün açılışına günler kala hazırlıklar devam ediyor.

Peyzaj çalışmaları kapsamında 516 bin 863 fidan dikilen projenin çevresindeki düzenlemeler sürerken, köprü üzerindeki bağlantı noktaları ve bariyerler kontrol edilerek eksiklikler gideriliyor.

Çanakkale Savaşları kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, 4 kulenin de tepesinde yer alacak her biri 75 ton ağırlığında ve 20,5 metre yüksekliğindeki 4 top mermisi figürünün montajı açılıştan sonra tamamlanacak.

Personelin hummalı çalışma yürüttüğü köprünün 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP