DOLAR

32,4498

-0.13%
EURO

34,7555

-0.67%
ALTIN(gr)

2.436,28

0,02%
BİST 100

9915.62

0,02%
reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Ev kiralarındaki fahiş artışı düzenleme!

Ev kiralarındaki fahiş artışı düzenleme!

Fahiş ev kirası artışı ve fırsatçı ev sahiplerine karşı harekete geçiliyor. Son zamanlarda artan kiralık ev sıkıntısı fırsatçılığı da beraberinde getirildi. İşte fahiş kira artışına karşı beklenen düzenleme.

ABONE OL
17 Mart 2022 11:40
Ev kiralarındaki fahiş artışı düzenleme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İstanbul’da da yüzde 200’ü geçen kira artışlarını değerlendirirken, “Üretici, tedarikçi, perakende işletmelerce bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılamaz. Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini, serbest rekabeti bozucu, tüketicinin malları ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulamayacağı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu, kira sözleşmeleri ve ücretlerinin belirlenmesi de Türk Borçlar Kanunu ile hüküm altına alınmıştır” dedi.

TÜFE üzerinde artış ve kira parasında ek zam isteyen ev sahiplerine yönelik şikâyetler tüketici hakem heyetlerini, sektör temsilcileri, ilgili kurumları harekete geçirdi. Kiracıya verilen yasal haklar uygulanmadığı durumlarda Tüketici Hakem Heyeti’ne, taraflar arasında anlaşmazlıklarda mahkemeye dava başvurusu yapılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP