reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Zelenskiy’den Rusya’ya: Terör devleti

Zelenskiy’den Rusya’ya: Terör devleti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'Dünya, Rusya'nın bir terör devleti haline geldiğini resmen kabul etmeli' dedi

ABONE OL
17 Mart 2022 13:37
Zelenskiy’den Rusya’ya: Terör devleti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarına ilişkin Ukrayna halkına ve dünya kamuoyuna açıklamalar yapmaya devam ediyor. Rus birlikleri tarafından gözaltına alınan Melitopol Belediye Başkanı Ivan Federov’un serbest bırakıldığını duyuran Zelenskiy, “Bugün kendisiyle konuştum. Rus ordusu 11 Mart’ta onu işbirliği yapmak için kaçırdı. Ama o vazgeçmedi, kurtuldu” dedi.

Rus birliklerinin Ukrayna’da ağır kayıplar verdiğini ifade eden Zelenskiy, “Rus birlikleri, Çeçenistan’dan, Suriye’den daha fazla kayıplar verdi. Afganistan’daki Sovyetler Birliği’nin kayıplarından da fazla. Ukrayna halkına karşı savaşınız devam ederse, Rus anneler, Afgan ve Çeçen savaşlarının toplamından daha fazla çocuklarını kaybedecek. Buna neden ihtiyacınız var? Silahlarını bırakan her Rus askeri için şans verilecek. Hayatta kalmaları için bir şans. Özellikle bu savaşın kazanına atılan askerlere sesleniyorum. Silahınızı bırakın” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP