reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detayları belli oldu! İşte Putin’in talepleri.
  • Çilingir Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detayları belli oldu! İşte Putin’in talepleri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detayları belli oldu! İşte Putin’in talepleri.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları hız kesmeden sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, barışın sağlanması için son 15 günde 3 kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Putin bu görüşmelerden birinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgelerin Rusya'ya katılmasını isteğini söylediği belirtildi.

ABONE OL
18 Mart 2022 11:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detayları belli oldu! İşte Putin’in talepleri.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 23. gününe girdi. Rus güçlerinin saldırısı sonucu ölü sayısı her geçen gün daha da artıyor. Barış için Rusya’ya çağrılar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan son 15 günde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3 kez görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan her görüşmede kalıcı ateşkes ve insani koridorlar için çağrı yapıyor. Putin ise geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna’dan istediği bölgeyi açıkladı.

BBC’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin arasında yapılan görüşme hakkında edindiği bilgilere göre, Putin, Zelenski ile yüz yüze görüşebileceğini de ifade etti. BBC’den John Simpson’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Putin’in Erdoğan’a dile getirdiği dört talebin üzerinde anlaşılabilir olduğunu aktardı. Bunlar arasında, Ukrayna’nın tarafsızlığını garanti etmesi, NATO’ya üye olmayacağını açıklaması gibi bilinen maddeler bulunuyor. Putin’in ülkenin nazi düşüncesinden arındırılması olarak adlandırdığı bir madde anlaşma talepleri arasında yer alıyor. Bu madde, Ukrayna’da Rusça’nın kullanımının koruma altına alınmasını kapsıyor.

Putin’in dile getirdiği son madde ise oldukça tartışmalı. Putin, Doğu Ukrayna’nın bir bölümünün Rusya’ya katılmasını istiyor. İbrahim Kalın, Putin’in, bunların ancak Zelenski ile yüz yüze konuşarak çözülebileceğini söylediğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP