reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
TRT de yayın ihalesinden çekildi, Saran Group TFF’yi uyardı: Tarihi fırsatı kaçırmayın
  • Çilingir Haber
  • Spor
  • TRT de yayın ihalesinden çekildi, Saran Group TFF’yi uyardı: Tarihi fırsatı kaçırmayın

TRT de yayın ihalesinden çekildi, Saran Group TFF’yi uyardı: Tarihi fırsatı kaçırmayın

Saran Group, beIN'in ardından TRT'nin de ihaleden çekildiğini ve 1D pakedi için hakkın kendilerine geçtiğini açıkladı. Saran, TRT'den geçen ihaleye de imza atmaya hazır olduklarını belirterek, TFF'ye dikkat çeken bir mesaj yollad

ABONE OL
18 Mart 2022 15:44
TRT de yayın ihalesinden çekildi, Saran Group TFF’yi uyardı: Tarihi fırsatı kaçırmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşte Saran’dan yapılan açıklama:

“14 Mart 2022 Pazartesi günü yapmış olduğumuz açıklamada ifade ettiğimiz gibi, grubumuz devam eden naklen yayın ihalesi süreciyle ilgili tüm yükümlülüklerini yerine getirdikten sonra karşılıklı imzayı bekleme aşamasındayken, uzayan süreçle de birlikte kamuoyunda lüzumsuz tartışmalar ve algı sorunları oluşmuş; bu nedenle de açıklama yapma gereği doğmuştur.

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, şartname dahilinde yapmış olduğumuz teklifleri içeren ve mevcut yayıncı kuruluşun ihaleden çekilmesiyle birlikte kazanmış olduğumuz paketlerin yanı sıra, bir de 1A dahil tüm paket kırılımlarını kapsayan Süperlig TV teklifi yapmıştık.

Bu teklif çerçevesinde, grubumuzca TFF’ye, teminatlı olarak ve yarısı dolar cinsinden olmak üzere toplam 125 milyon dolar garanti edilirken, üzerine Kulüpler Birliği ile gelir paylaşımlı bir de model önermiştik.

Söz konusu yeni yapının yayıncı kuruluşun şartnameye aykırı olan teminatsız teklifinin aksine teminatla destekleniyor olması, iş modelimizi mevcut yayıncı kuruluşun yıllık sadece yüzde 10 artış öngören 2.105.000.000 TL’lik teklifinden açıkça daha yüksek ve somut olarak da daha güvenli bir teklif yapmaktaydı.

Ezber bozan Süperlig TV teklifimizle Türk futbol pazarına yeni bir vizyon ve beraberinde güzide kulüplerimize de yayıncısının esiri olmak yerine kendi ürününün sahibi olma fırsatını sunmuştuk. Gelinen noktada kaybedilen her dakikanın mevcut yayıncı kuruluş lehine ve yarattığımız bu tarihi fırsat aleyhine işlediğini de özellikle belirtmek isteriz.

Bu konuyu netleştirirken ayrıca belirtmek isteriz ki, TRT’nin ihaleden çekildiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. TFF’nin 28 Şubat 2022’de resmi sitesinden yaptığı duyuruya ve kurumumuza yazdığı yazıya istinaden, mevcut durumda, Paket 1D için sözleşme yapma hakkının yasal olarak tarafımıza geçmesi sebebiyle, ilgili sözleşmeyi de imzalamaya hazır olduğumuzu bu vesileyle ayrıca duyurmak isteriz. Saygılarımızla.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP