DOLAR

32,3965

0.17%
EURO

35,0111

-0.24%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

9071.05

0,24%
reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Temel ürünler ucuza alınacak! Bakanlık harekete geçti

Temel ürünler ucuza alınacak! Bakanlık harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıdada KDV indirimi, tarımsal destekler başta olmak üzere alınan önlemlerin etiket fiyatlarına yansıması için tüketicilerin belirli temel ürünleri ucuza almasını sağlayacak "Birlikten Berekete" projesini hayata geçirecek.

ABONE OL
19 Mart 2022 11:40
Temel ürünler ucuza alınacak! Bakanlık harekete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşın temel ürünleri ucuza almasını sağlayacak “Birlikten Berekete” projesi yaşama geçiriliyor. Bakan Nebati, “Tüketici farkındalığını artıracağız” dedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıdada KDV indirimi, tarımsal destekler başta olmak üzere alınan önlemlerin etiket fiyatlarına yansımasını yakın takibe aldı. Tüketicilerin belirli temel ürünleri ucuza almasını sağlayacak “Birlikten Berekete” projesi de yaşama geçiriliyor. Vatandaşlar, bu uygulamayla satış noktalarını, ürün kategorilerini filtreleyerek kolay arama yapabilecek, en ucuz ve en yakın ürünün nerede olduğunu haritada görebilecek. Yeni ürünler, işyerleri, ön plana çıkanlar da haritada yer alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat değişikliğine karşı tüketici farkındalığını artırmayı amaçlayan projeyi yakında açıklayacaklarını duyurdu.

Bakanlık bünyesinde oluşturulan yaklaşık 3 bin kişilik enflasyon timi günde 2 bin adreste denetim yapıyor. Timler, toptan satış, üretim ve perakende satışta kendi aralarında zam yapıp yapılmadığını, KDV indirimlerini denetliyor. Bir ay öncesi e-faturalar sistemden çekilerek ortalama alış fiyatları çıkarılıyor. Et, yumurta ve tavuk ürünlerinin fiyatı öncelikle incelenecek, üretimin ağırlıklı olduğu illerde denetimler yoğunlaştırıldı.

Proje ile vatandaşlar satış noktalarını, ürünleri filtreleyerek kolay arama yapabilecek. Uygulamada, toplam alışveriş tutarını hesaplayacak hesap makinesiyle “en ucuz ve en yakın nerede” haritası olacak. Programa yeni katılan ürünler, işyerleri ve ön plana çıkan ürünler için arama çubuğu özelliği bulunacak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP