reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum
  • Çilingir Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Forum Metaverse" etkinliğinde açıklamalarda bulundu. "Bu siyasette bir ilk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Elinde silah olan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz. Biz TEKNOFEST gençliği dedik, şimdi ise Metaverse ile birkaç adım öne çıkan bir gençlik diyoruz. Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum. Toplantımızın sloganı 'Gelecek, onu tasarlayana aittir'" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
21 Mart 2022 15:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da “Forum Metaverse” etkinliğinde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları:

Bugün 21 Mart. 21 Mart baharın habercisidir. Nevruz geleneği, milletimiz arasında mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz’unu kutluyorum.

Bugün burada dijital teknolojilerin Nevruz’u diyebileceğimiz Metaverse hakkında konuşmak, tartışmak üzere bir aradayız. Bu siyasette bir ilk. Bu ilki başaran Bilgi ve Teknoloji Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz.

Kendi kuşağıma mensup insanlar için söylüyorum; 5 nesilde dünyanın yaşadığı değişim gerçekten çok büyüktür. Dedelerimizin hayat biçimleri hatta 10 asır önceki ataları ile neredeyse aynıydı. Çocukluğumuzda, gençliğimizde geleceğin dünyasına dair tasavvurların aynı değilse bile benzer şekilde hayat geçirildiğini gördük. Torunlarımız ise konuya hakimiyetlerinin zenginliği ile bizim anlayabileceğimizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar. Metaverse ve benzeri mecralar, belki torunlarımızı aşıp da onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz parçası olacaklar. Bu süreç 5G, 6G gibi yeni altyapı teknolojilerinin hızla inşa edilmesini gerektiriyor. Böylesine büyük yatırımların öyle kısa sürede gerçekleştirilmesi mümkün değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP