reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Rusya’dan küresel ticarete ağır darbe: Avrupa’nın en büyük tesislerinden birini yerle bir ettiler
  • Çilingir Haber
  • Dünya
  • Rusya’dan küresel ticarete ağır darbe: Avrupa’nın en büyük tesislerinden birini yerle bir ettiler

Rusya’dan küresel ticarete ağır darbe: Avrupa’nın en büyük tesislerinden birini yerle bir ettiler

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi tüm hızıyla devam ederken Avrupa'nın en büyük demir-çelik fabrikası Azovstal Rus bombardımanının hedefi oldu. Saldırı sonra büyük yıkım yaşanan dev tesisten gri ve siyah duman sütunlarının yükseldiği görüldü. Dev tesisin hasar alması başta Avrupa olmak üzere küresel demir-çelik tedarikini zora sokacak. Fabrika, yılda 5.3 milyon ton ham çelik üretiyordu.

ABONE OL
21 Mart 2022 13:53
Rusya’dan küresel ticarete ağır darbe: Avrupa’nın en büyük tesislerinden birini yerle bir ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya-Ukrayna savaşı küresel ekonomiyi derinden sarsmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük Demir, Çelik ve alüminyum üreticisi olan iki ülke arasındaki Savaş, bu ürünler başta olmak üzere birçok hammaddenin üretimini zora sokuyor. Son olarak, Ukrayna’nın liman şehri Mariupol’deki Rus kuşatmasından küresel üretimi etkileyecek önemli bir haber geldi. Avrupa’nın en büyük demir-çelik fabrikası Azovstal’ın Rus bombardımanı sonrası ağır darbe aldığı belirtildi. Haberi dünyaya duyuran Ukrayna Milletvekili Lesia Vasylenko oldu.

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Vasylenko, “Avrupa’nın en büyük kimya tesislerinden biri yıkıldı. Azovstal, hasar aldı. Ukrayna için ekonomik kayıplar çok büyük. Çevre perişan oldu” açıklamasında bulundu. Vasylenko’nun paylaştığı videoda, Azovstal fabrikasından gri ve siyah duman sütunlarının yükseldiği ve endüstriyel bir alanda patlamalar olduğu görülüyordu.

ABD’li yayın organı VOA’da yer alan habere göre, Azovstal’ın genel müdürü Enver Tskitishvili’nin ise mesajlaşma uygulaması Telegram’da hasarın boyutunu belirtmeden, “Şehre geri döneceğiz, işletmeyi yeniden inşa edeceğiz ve canlandıracağız” dediği bildirildi.

Öte yandan, Rusya işgalinin başladığı 24 Şubat’ta fabrikanın daha az hasar alması için çeşitli önlemler alınmıştı. Bu kapsamda, fırınların bir bölümü kapatılarak üretime ara verilmiş ve bazı bölümler kapatılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP