reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Savaşın 29. gününde Ukrayna’da son durum: Rusya, Kiev’i bile kuşatamadı!
  • Çilingir Haber
  • Dünya
  • Savaşın 29. gününde Ukrayna’da son durum: Rusya, Kiev’i bile kuşatamadı!

Savaşın 29. gününde Ukrayna’da son durum: Rusya, Kiev’i bile kuşatamadı!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Brüksel'de bugün düzenlenecek üç zirveye işaret ederek, "Hepimiz Rusya'yı durdurmalıyız. Dünya bu savaşı durdurmalı. NATO, Avrupa Birliği ve G7'den anlamlı adımlar bekliyoruz" dedi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise, Rusya'nın başkent Kiev'i bile kuşatamadığına dikkat çekerek, Rus işgalinin başarısızlığına vurgu yaptı.

ABONE OL
24 Mart 2022 09:36
Savaşın 29. gününde Ukrayna’da son durum: Rusya, Kiev’i bile kuşatamadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Kiev, Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol’u ele geçirmek amacıyla saldırıyı yeniden başlatma girişimlerinden vazgeçmediğine dikkat çekildi. Rusya Silahlı Kuvvetlerin cephedeki durumu iyileştirmek için, Ukrayna sınırlarına yeniden konuşlandırma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Son 24 saatte, Kalinovka, Gorinka, Puşa-Voditsa, Novıye Petrovtsi, Romanovka ve Kiev şehrinin kuzeydoğusunun topçu atışlarıyla vurulduğu hatırlatıldı. Mariupol’daki sivil altyapı tesislerinin de hava ve topçu atışları altında kalmaya devam ettiği aktarıldı.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de Ukrayna’nın, Rusya Fedarasyonu’nun güvenliğini hiçbir zaman tehdit etmediğini belirterek, dünya kamuoyuna savaşı durdurmaları çağrısında bulundu. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın 29. gününde sosyal medya hesaplarından yayınladığı görüntülü mesajda ulusa seslenen Zelenski, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya acımasızca açtığı savaşta bir ayı geride bıraktıklarını belirtti.

Zelenski, “Ukrayna, Rusya Federasyonu’nun güvenliğini hiçbir zaman tehdit etmedi. Şimdi bile, sizin topraklarınıza değil, topraklarımızdaki halkımıza barışı geri getirmek için her şey yapıyoruz. Kimilerinizin televizyon kanallarınızda gördüklerinden bıktığından eminim. Propagandacıların maaşları sizin vergilerinizden ödeniyor. Rusya vatandaşları daha da yoksullaşıyor. Her geçen gün hükümetinizin sizi daha da yoksullaştırmak, dünyadan izole etmek, kontrol etmek ve savaşa ölmeye göndermek için sizden vergi alması aptalca değil mi? Bu nedenle, barışı arzulayan Rusya vatandaşları oğullarınızı savaştan kurtarın. Onlara savaş hakkındaki gerçekleri anlatın. Savaşa vergilerinizi vermemek için Rusya’yı terk edin.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP