reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım!!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım!!

ABONE OL
8 Nisan 2022 13:56
AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaş nedeniyle AB yaptırımların kapsamını genişletti. Kabul edilen beşinci paket Rus kömürüne ambargo uygulanmasını öngörüyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülke, AB Komisyonu’nun önerdiği ve hazırladığı Rusya’ya yönelik beşinci yaptırım paketini kabul etti. AB dönem başkanlığını yürüten Fransa’nın açıklamasına göre, yaptırımlar kataloğunda bu sefer daha önce duyurulan Rus kömürüne yönelik ambargonun yanı sıra AB ülkelerinin limanlarının Rus gemilerine kapatılması ve Rus bankalarına yaptırımların kapsamının genişletilmesi de yer alıyor. AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Ukrayna’ya 500 milyon euro değerinde ilave askeri yardım yapılabileceğini duyurdu.

Yeni yaptırım paketinin bir diğer ayağını da Avrupa Birliği ülkelerinden Rusya’ya yarı iletkenleri, belli bilgisayarları ve elektronik alanındaki bazı donanımları kapsayan 10 milyar euro değerindeki malların ihracatını kapsayan yasak oluşturuyor. İlaveten Rusya’dan 5 milyar 500 milyon euro değerinde önemli hammadde ithalatı da yeni yasak kapsamında. AB dönem başkanlığını yürüten Fransa, Rus ve Belaruslu bazı ihracatçı şirketlerin Birlik pazarından dışlandığını da vurguladı.

200 kişi de yaptırım paketinde

AB’nin aldığı son beşinci yaptırım paketi kapsamında 200 de özel kişi listeye alındı. Bunlar arasında Rus oligarklar gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki kızı da bulunuyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter’den yaptığı açıklamada, Rusya’yı ekonomik, mali ve teknolojik açıdan kötüleşmenin beklediğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP