reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Dünyayı sarsan cinayette yeni gelişme! ‘Masumum, özür bekliyorum’

Dünyayı sarsan cinayette yeni gelişme! ‘Masumum, özür bekliyorum’

ABONE OL
15 Nisan 2022 13:16
Dünyayı sarsan cinayette yeni gelişme! ‘Masumum, özür bekliyorum’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’da felçli kızını hastanede uyuşturucu vererek öldürdüğü açıklanan 33 yaşındaki kadın, tutulduğu hapishaneden konuştu. Olayın ardından Roula Pispirigou’nun daha önce hayatını kaybeden iki çocuğunun ölümünden de sorumlu olabileceği şüphesi doğmuş ve soruşturma başlatılarak çocukların mezarları kazılmıştı.

Yunanistan’da 33 yaşındaki bir anne, ‘ölümcül dozda ketamin vermeden’ önce çekilen son fotoğrafında engelli kızına gülümserken görüntülendi. Roula Pispirigou, kas dokusu üzerinde yapılan bir testin ardından dokuz yaşındaki kızı Georgina’yı öldürmekle suçlandı. Böylesi bir olayın ülkede ilk olduğu bildirilirken, araştırma derinleştikçe tüm ülkeyi sarsan yeni gerçekler ortaya çıktı.

Nisan 2021’de felç geçirmesine neden olan bir nöbet geçiren Georgina, hastanede sekiz ay geçirdikten sonra Ocak ayında öldü, hemşireler daha sonra Pispirigou’nun ölmesinden önceki son anlarında kızıyla yalnız olduğunu doğruladı. Çevik kuvvet polisi tarafından tutuklanan Pispirigou, geçen hafta Atina’da bir izleyici ve gazeteci kalabalığının önünde mahkemeye çıktı. Kızını öldürmekle suçlanan ancak suçlamaları reddeden Pispirigou, duruşma tarihine kadar Atina’daki yüksek güvenlikli Korydallos hapishanesine gönderildi.

‘BENİ CANAVAR GİBİ GÖSTERİYORLAR’

Roula Pispirigou hapishaneden STAR programına röportaj verdi. “Plan yapmayı bıraktım. Bir an önce masumiyetimi kanıtlamak istiyorum” diyen Pispirigou, “Çocuklarımdan ayrı olmaya dayanamıyorum, hiçbir zaman da dayanamadım. Onları hiçbir zaman terk etmedim, çocuklarıma bir şey yapmadım. Söyledikleri şeyler haksızlık, gerçekler ortaya çıkacak. Konuyla ilgili bilgisi olan herkesin bunu paylaşmasını istiyorum. Beni canavar gibi gösteriyorlar, ben öyle birisi değilim Söylenilenler yalan. Bir çok insan beni hayal kırıklığına uğrattı. Akrabalarımdan, arkadaşlarımdan ve Manos’tan geç de olsa özür bekliyorum. Kendim için değil, çocuklarım için” dedi.

SAĞLIK GÖREVLİLERİNİ İŞARET ETTİ

Cinayetle suçlanan ve geceleri hapishanede nasıl uyuyabildiği hakkında konuşan 33 yaşındaki kadın şöyle devam etti: “Kimse benim psikolojimi bilmiyor. Hiç uyuyamıyorum. Haksız yere suçlanıyorum. Orada bulunan hemşireler ve sağlık personelinden herhangi birisi ketamini kullanarak bu işi yapmış olabilir. Amacım kimseyi suçlamak değil, sadece sağduyu, bunu herhangi birisi yapmış olabilir. Bana yardım edin, ben üç çocuğunu kaybetmiş bir anneyim. Manos’la ilişkimiz hakkında aklınıza gelebilecek her şeyi söylediler. Yunanistan’daki tüm aileler gibi sıradan bir aileydik. Çocuğumuzun iyileşmesi için gece gündüz her şeyimizi verdik.”

KORKUNÇ ŞÜPHE

Öte yandan, Pispirigou’nun ölen diğer iki çocuğundan alınan doku örnekleri şimdi yeni bir soruşturmanın parçası olarak yeniden inceleniyor: Üç yaşındaki Malena 2019’da karaciğer yetmezliğinden, altı aylık Iris de 2021’de şüpheli bir kalp rahatsızlığından hayatını kaybetti. Adli Patolog ve Yunanistan’daki Adli Tıp Birliği Başkanı Grigoris Leon, diğer çocuklarının mezardan çıkarılmasıyla ‘ölüm nedenlerinin suç teşkil eden eylemler olduğunun’ doğrulandığını söyledi. “Burada bir suç olduğuna kesinlikle şüphe yok” diyen Leon, şöyle devam etti:

“Çocuklar öldüğünde patolojik ölüm nedenini gösteren iki ön bulgumuz vardı. Birincisi karaciğer yetmezliğini, ikincisi aorttaki kalp bozukluğunu ve ayrıca pulmoner emboliyi gösteriyor. Esasen burada eski ölüm nedenlerinin tekrar değerlendirilmesi gerekecek, bu bizim gerçeği ve adaleti bulabilmemizin tek yolu. Rapordaki ölüm nedeni resmi olarak değişene kadar daha fazla bir şey söyleyemeyiz.”

MEZARDAN BİLGİSAYARINI ÇIKARDILAR

Georgina ile birlikte gömülen bir bilgisayar tableti, daha fazla kanıt sunabileceği için davayı araştıran sulh hakiminin emri üzerine mezardan çıkarıldı. Tablet, Pispirigou’nun ‘en sevdiği eşyası’ olduğunu iddia ettiği için kızyla birlikte gömülmüştü ancak Georgina’nın babası Manos Daskalakis’in ayrı yaşadığı karısı aleyhine konuşması üzerine kanıt olarak incelenmeye başlandı.

‘KIZIMIN TORUNUMLA İLİŞKİSİ ÇOK İYİYDİ’

Yerel yayın kuruluşu STAR’a konuşan Pispirigou’nun annesi, kızının üç çocuğunu öldürmüş olabileceğine inanmadığını söyledi. Kızının torunuyla yakın bir anne-kız ilişkisine sahip olduklarını anlatan Pispirigou’nun annesi, Pispirigou’nun Georgina’nın hastalığı ve ölümü konusunda son derece üzgün olduğunu belirtti. Yerel kaynakların bildirdiğine göre mahkeme belgeleri, otopsinin Georgina’ya ölümcül dozda ketamin verilmesinden 20 dakika sonra hayatını kaybettiğini ortaya çıkardı. Belgelerde, sağlık personelinin dokuz yaşındaki çocuğu ölmeden yaklaşık bir saat önce ziyaret ettiği iddia ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP