reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Trabzon’da korkutan heyelan; 3 ev toprak altında kaldı!

Trabzon’da korkutan heyelan; 3 ev toprak altında kaldı!

ABONE OL
18 Nisan 2022 13:41
Trabzon’da korkutan heyelan; 3 ev toprak altında kaldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon’un Sürmene ilçesinde karların ani erimesi sonucu heyelan meydana geldi. Oylum Mahallesi’nde bulunan boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak yığını altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede irili ufaklı devam eden heyelan anları da kameraya kaydedildi.

Trabzon’un yüksek kesimlerinde karın ani hızlı erimesi sonucu toprağın yumuşamasıyla sabah saatlerinde Oylum Mahallesi’nde heyelan meydana geldi. Dik yamaçtan gelen heyelan, evler ve yolu da aşarak Küçük Dere’ye ulaştı. Heyelanda boş halde tek katlı 3 ev, kullanım dışı okul ve lojman toprak altında kaldı. Heyelanda toprakla dolan mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgeye gelen AFAD ve belediye ekipleri inceleme başlattı, riskli olduğu değerlendirilen 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Trabzon'da heyelan; 3 ev toprak altında kaldı

HEYELAN ANI KAMERADA

Bölgede irili ufaklı süren heyelan anları da çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, toprak kaymasının sürdüğü, ardından da çamurlu suların dereye aktığı görülüyor. Heyelanlı bölgede cep telefonuyla çekim yapan bir kişinin de ‘Koptu geliyor dağ, yol, dere kapandı. Allah korusun’ dediği duyuluyor.

Trabzon'da korkutan heyelan; 3 ev toprak altında kaldı! Bilanço saniye saniye kaydedildi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP