reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik kimdir? Sabri Çelik kaç yaşında ve nereli?
  • Çilingir Haber
  • Spor
  • Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik kimdir? Sabri Çelik kaç yaşında ve nereli?

Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik kimdir? Sabri Çelik kaç yaşında ve nereli?

ABONE OL
18 Nisan 2022 16:26
Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik kimdir? Sabri Çelik kaç yaşında ve nereli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik oldu. Ferhat Gündoğdu’nun istifa etmesi üzerine göreve gelen Çelik daha önce iki kez MHK başkanlığı görevi yapmıştı. Peki, Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik kimdir, kaç yaşında?

Merkez Hakem Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde bir istifa yaşanmış ve Ferhat Gündoğdu görevi bırakmıştı. Son dakika haberine göre Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik oldu. Bunun üzerine “Sabri Çelik kimdir?” sorusu ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. İşte Sabri Çelik ile ilgili bilgiler…

SABRİ ÇELİK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

MHK Başkanı Sabri Çelik, 1959 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Uzun yıllar 1. ligde hakemlik görevi yapmasının ardından yaşı dolayısıyla aktif hakemlik görevini bırakan Çelik’in asıl mesleği öğretmenliktir. Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Birçok kez de UEFA adına maçlarda gözlemcilik yapmıştır.

Sabri Çelik, son olarak 11 Aralık 2018 günü oynanan Galatasaray-Porto U20 müsabakasında gözlemci olarak yer almıştı. Yusuf Namoğlu’nun 13 Şubat 2019 tarihindeki istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören tarafından Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı (MHK) görevine Sabri Çelik getirildi. 4 Temmuz 2019 tarihinde Nihat Özdemir başkanlığında toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu başkanı olarak Zekeriya Alp’i görevlendirdiğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP