reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Rusya’ya bir yaptırım da Yeni Zelanda’dan geldi

Rusya’ya bir yaptırım da Yeni Zelanda’dan geldi

ABONE OL
19 Nisan 2022 12:14
Rusya’ya bir yaptırım da Yeni Zelanda’dan geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Nanaia Mahuta, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Merkez Bankasının da aralarında olduğu 18 Rus finansal kuruluşuna yaptırım uyguladıklarını belirtti.

Mahuta, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden saldırılarını finanse eden kuruluşların hedef alındığını ve söz konusu kuruluşların Rusya’nın toplam bankacılık varlıklarının yüzde 80’ini oluşturduğunu kaydetti.

Yeni Zelanda, geçen ay, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve bazı üst düzey Rus yetkililere seyahat yasağı uygulamaya başlamış ayrıca Rusya’ya karşı bazı ithalat kısıtlamaları yürürlüğe koymuştu.

RUSYA’DAN AVUSTRALYA VE YENİ ZELANDA’YA YAPTIRIM KARARLARI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında hükümet ve parlamento üyelerinin bulunduğu Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşlarına 7 Nisan’da yaptırım uygulama kararı alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Avustralya’nın “Batı’nın kararlarını itaatkar bir şekilde takip ederek” Rusya’nın üst düzey yöneticileri ve neredeyse tüm milletvekillerine yönelik yaptırım kararı aldığı belirtildi.

Bugünden itibaren Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya Ulusal Güvenlik Komitesi üyeleri, Temsilciler Meclisi, Senato ve bölgesel yasama meclis üyelerinin aralarında bulunduğu 228 Avustralya vatandaşına mütekabiliyet gereği Rusya’ya giriş yasağı konulduğu bildirilen açıklamada, “Yakın gelecekte, Rusya’ya karşı olumsuz tutumların oluşmasına katkıda bulunan Avustralya ordusu mensupları, iş adamları, uzmanlar ve medya mensupları da kara listeye dahil edilecek ve duyurulacak.” ifadesi kullanıldı.

Yeni Zelanda’nın da Rusya’ya yönelik benzeri görülmemiş yaptırımlar getirdiği belirtilen açıklamada, mütekabiliyet gereği Rusya karşıtı dostane olmayan eylemlerinden dolayı Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Yeni Zelanda Genel Valisi Cynthia Kiro, hükümet ve parlamento üyeleri dahil 130 Yeni Zelanda vatandaşına Rusya’ya giriş yasağı konulduğu kaydedildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP