reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Türkiye’den Filistin ve Mescid-i Aksa hamlesi! Erdoğan, Herzog’u arayacak

Türkiye’den Filistin ve Mescid-i Aksa hamlesi! Erdoğan, Herzog’u arayacak

ABONE OL
19 Nisan 2022 10:08
Türkiye’den Filistin ve Mescid-i Aksa hamlesi! Erdoğan, Herzog’u arayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, AK Parti MYK Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la görüşeceğini ve Türkiye ile ilişkilerini gerçekten geliştirmek istiyorlarsa “kırmızı çizgimize saygı gösterin” uyarısında bulunacağını söyledi. Erdoğan telefon görüşmesinde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatacağına da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İsrai Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la telefonda görüşeceğini bildirdi. Erdoğan’ın başkanlık ettiği AK Parti MYK toplantısında, İsrail’in Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahaleleri de gündeme geldi.

“FİLİSTİN, KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyleyen Erdoğan’ın “Her zaman olduğu gibi, daha önce söylediğim gibi Filistin , Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Sayın Herzog’la da bu çerçevede konuşacağız” dedi.

ERDOĞAN HERZOG’A ŞART SUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog’a “Türkiye ile ilişkilerin gerçekten güzel olmasını, iyiye gitmesini istiyorsanız kırmızı çizgimize saygı göstermelisiniz” diyeceğini belirtti.

DAHA ÖNCE DE HATIRLATMIŞTI

Erdoğan ve Herzog en son 1 Nisan’da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya veya İsrail’e girmelerinin engellenmemesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının son 10 günü Mescid-i Aksa’nın 24 saat ibadete açık tutulması ve gayrimüslimlerin ziyaretlerine kapatılması konusunda İsrail makamlarının gösterdiği hassasiyeti sürdürmelerini beklediğini yinelemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP