reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
IBM CEO’sundan yapay zeka açıklaması! “Canavar yaratabilir…”

IBM CEO’sundan yapay zeka açıklaması! “Canavar yaratabilir…”

ABONE OL
20 Nisan 2022 14:12
IBM CEO’sundan yapay zeka açıklaması! “Canavar yaratabilir…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IBM CEO’su Arvind Krishna, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir röportajda yapay zeka teknolojisine ilişkin açıklamalarda bulundu. İnsanlığın yapay zeka etiğini çözmesi ve yapay zekanın arkasındaki yaşam bilimini anlaması gerektiğini ifade eden IBM CEO’su, aksi takdirde bir canavar yaratılacağını belirtti.

ABD merkezli teknoloji devi IBM’in CEO’su Arvind Krishna, kısa bir süre önce verdiği bir röportajda yapay zeka teknolojisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnsanlığın yapay zekalardaki etik sorununu çözmesi ve yapay zekanın arkasındaki yaşam bilimini anlaması gerektiğini ifade eden Krishna, aksi takdirde bir canavar yaratılacağını dile getirdi. IBM CEO’su ayrıca, insanlığın yapay zekaya ilişkin birçok sorunu çözebileceğini ve 10 yıl içerisinde bunu endüstriyi dönüştürmek için kullanabileceğini de sözlerine ekledi.

Krishna, insanlığın yapay zekaya giden yolculuğunun yalnızca yüzde 10’unu tamamladığını tahmin etti. İnsanlığın bugün var olan veri miktarının tümünü işlemesinin imkansız olduğunu belirten CEO, analitik ve geleneksel veri tabanlarının ancak bir noktaya kadar yol alabileceğini dile getirdi.

Yapay zeka teknolojisinin tüketici ayağında büyük bir ilerleme kaydettiğini ifade eden Krishna, işletmeler yapay zekayı daha fazla benimsedikçe daha da büyük bir etkinin yaratılacağının da altını çizdi.

IBM CEO’SU, İŞLETMELERİN 10 YIL İÇERİSİNDE YAPAY ZEKAYI BENİMSEYECEĞİNİ ÖNGÖRÜYOR

Öte yandan; Krishna, yapay zekaya ilişkin kritik sorunların hala devam ettiğine inanıyor. İnsanlığın geçmişteki hataları tekrarlamadığından emin olması gerektiğini söyleyen IBM CEO’su, dikkatli davranılması durumunda var olan tüm sorunların çözülebileceğini dile getiriyor. Bununla birlikte; dünyaca ünlü CEO, işletmelerin 10 yıl içerisinde yapay zekayı tamamen benimseyeceğini öngörüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP