reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Külliye İftar

Külliye İftar

ABONE OL
21 Nisan 2022 11:42
Külliye İftar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanımızın Külliyede sanatçılara verdiği iftar bazı kesimler tarafın eleştirilmesine bir anlam veremedim. Özellikle Erdoğan’ın masa masa gezerek sanat camiamızın önde gelen isimleriyle yakından ilgilenmesi neden eleştirilir anlaşılır iş değil. Bu bir nezakettir.

Özellikle bazı kendini bilmez gazeteci bozuntuları, davete gelen sanatçılarımızı yalakalıkla itham etmişler. Bunlara gazeteci demek , gerçek gazetecilere hakarettir.

         6’lı masa

Millet ittifakını oluşturan 6 parti Genel Başkanları toplantılarına devam ediyorlar. Bu defa ev sahipliğini Demokrat Parti Genel Başkanı. Gültekin Uysal yapacak. Şuana kadar toplantılar sonucunda akıllarda kalan tek konu “güçlendirilmiş parlamenter sistem”

Aslına bakılırsa, adı dillendiriliyor ama toplum ne olduğunu, nasıl olacağını anlamış değil. Bakalım ilerleyen günlerde herkesin anlayacağı bir şekilde bu konunun altı doldurulacak mı bekleyip göreceğiz.

Aslında milletin beklediği de, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Adım adım seçime gidiyoruz ama adayları belli değil.

Bu arada Demokrat Partinin kamuoyunda oy oranı binde bir bile değilken, 6’lı masada söz sahibi olması , Gültekin Uysal’ın başarısı olarak görüyorum. Bu partiye mensup olanların yüzde 95 i rahmetli oldu. Yeni nesil zaten tanımıyor ve bilmiyor. Ama masanın 6’lısı olarak yerini koruyor.

 

                   Yeni Partiler

 

Türkiye’de parti kurmak kadar kolay  birşey  yok. Son zamanlarda, Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül, Ahmet Özal, Ümit Özdağ gibi isimler parti kuranlar arasındalar. Türkiye genelinde ciddiye alınan partiler belli. Tabela partilerinin tek amaçları , acaba bir ittifaka katılıp 2-3 milletvekili alabilir miyiz? Tüm dertleri bu. Ama bu seçimlerde şansları yok denecek kadar az. Hatta bazı tabela partilerinin den genel başkanlar, kendi mahallerinde muhtar olacak oyu alabilecek kapasiteye sahip değiller.

Yunus Kabal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP