reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Kimse kendini hakim veya mahkeme yerine koymamalı

ABONE OL
26 Nisan 2022 17:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

       Gezi Parkı davası kararları ile ilgili, “Ne ABD’nin ne de başka bir ülkenin Türkiye’nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işine baksınlar.” diyen Adalet Bakanı Bozdağ, “Kimse kendini hakim veya mahkeme yerine koymamalıdır. Cumhurbaşkanımızı tehdit edenleri, ant içenleri kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davasında, tutuklu olarak yargılanan iş insanı Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi. Ayşe Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay hakkında ise 18 yıl hapis cezasına hükmedildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Parkı davasının ardından yaptığı açıklamada verilen kararlara tepki göstere rek şunları söyledi: “Burada bugün sonlanan davada hukukun ve adaletin gereği yapılmadı. Sadece ülkeyi yöneten bir tek adamın gönlü yapıldı. Sayın Kavala’nın deyimiyle Türk hukuk sisteminde olmayan bir halk jürisinin başkanı olarak; kendi kendini atamış olan birisi, mahkemelerin tanıdığı beraat kararını tanımıyor, salıverme kararını tanımıyor ve diyor ki: ‘Tanımıyorum ve saygı duymuyorum.’ O mahkemeler ki yetkilerini, güçlerini önce kanunlardan ama en üstte Anayasa’dan alırlar. Hakim teminatını hiçe sayan mahkeme; bağımsızlığını yok eden, kuvvetler ayrılığını ayaklar altına ezen birisi, anayasal bu yetkileri tanımadığı için aslında kendini tanımıyor. Kendinin meşruiyetini ortadan kaldırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP