reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
15 yıl sonra bir ilk! Bakan Çavuşoğlu’ndan İsrail’e kritik ziyaret!

15 yıl sonra bir ilk! Bakan Çavuşoğlu’ndan İsrail’e kritik ziyaret!

ABONE OL
25 Mayıs 2022 13:06
15 yıl sonra bir ilk! Bakan Çavuşoğlu’ndan İsrail’e kritik ziyaret!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Filistin’e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası bugün de İsrail’e gitti. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’le görüşen Bakan Çavuşoğlu düzenlenen ortak basın toplantısında “BM parametreleri içinde 2 devletli çözümün barış için tek yol olduğuna inanıyoruz. Farklılıklarımıza rağmen sürdürülebilir diyalog faydalı olacaktır. Pozitif bir gündemde çalışmak anlaşmazlıkları çözebilir.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Filistin’e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası bugün de İsrail‘i ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’le ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmeler sonrası kameralar karşısına geçen bakanlar gündeme dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI YAİR LAPİD:İLİŞKİLERİMİZ İÇİN YENİ BİR ÇERÇEVE OLUŞTURDUK

Toplantıda sözü ilk alan  İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid “Türkiye, İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülkedir bu yüzden biz her zaman diyaloga geri dönmeyi biliyoruz. Bir Türk bakanın 15 yıl sonra yaptığı ilk ziyaret sonrası sadece siyasi değil ekonomik gelişme olduğunu da gördük. Amacımız ülkelerimizin karşılıklı avantajlarını birlikte kullanmak. Salgın döneminde bile işbirliğimiz devam etti. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Sayın bakan diplomasinin de ötesinde İsrailliler Türkiye’yi çok seviyor. Çok sayıda uçak Türkiye’ye gidiyor. İnsanlar ülkenizi seviyor. Bugün ilişkilerimiz için yeni bir çerçeve oluşturduk. Bundan ilerde çocuklarımız da faydalanacak.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP