DOLAR

32,4359

-0.17%
EURO

34,7999

-0.52%
ALTIN(gr)

2.450,06

0,59%
BİST 100

9917.04

0,59%
reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Çankaya Belediyesi, Sağlıklı Şehirler Yarışmasına 5 Projeyle Katıldı

Çankaya Belediyesi, Sağlıklı Şehirler Yarışmasına 5 Projeyle Katıldı

ABONE OL
5 Temmuz 2022 14:37
Çankaya Belediyesi, Sağlıklı Şehirler Yarışmasına 5 Projeyle Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankaya Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği’nin sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla 13’üncüsünü düzenlediği Sağlıklı Şehirler En iyi Uygulama Yarışması’nda bu yıl 5 projeyle katıldı.

Sosyal Sorumluluk kategorisinde ”Beni Tanı” ve ”Geleceğe Umut Atölyeleri”, Sağlıklı Çevre Kategorisinde ”Güvenli Kumbara”, ”Daha Temiz Çankaya” ve “Küçük Adımlar Büyük Yarınlar”, Şehir Planlama kategorisinde Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı projeleri yer aldı.

“Bademlidere Kent Ormanı ve Rekreasyon Alanı” adlı proje Ankara’nın ve Çankaya’nın yeşil alan ihtiyacını karşılayacak büyük bir proje. Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı bakım maliyetleri düşük olduğu için ekolojik döngüleri gözeten, yağmur suyu kullanımını sağlayan, ekolojik binalar barındıran, alternatif enerji kaynakları tesis eden, mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sistemlere sahip yeşil alan olarak inşa ediliyor. Çankaya’nın yeşil alan ihtiyacını karşılayacak bir proje olduğu düşünülüyor. Sosyal Sorumluluk kategorisinde ise “Geleceğe Umut Atölyeleri” projesi kapsamında Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) ve Zihinsel Engelli bireylerin, bağımsız yaşam becerilerinin desteklenmesi yoluyla aileye olan bağımlılıklarını en aza indirilmesi amaçlanıyor. Sürdürülebilir, sağlıklı çevrenin olmasını hedefleyen ve Çankaya ilçesinde bir ilk olarak uygulanan Anıttepe Mahallesi Atık Ambalaj Sistemlerini kapsayan “Güvenli Kumbara, Daha Temiz Çankaya” Projesinde çevreyi kirletmeden geri dönüşebilen atıkları toplamayı amaçlıyor.

Küçük Adımlar Büyük Yarınlar” projesi ise Çevre bilinci oluşturmak için çocukların gelişim dönemlerine uygun olarak doğada etkin zaman geçirmeleri için kreş bahçelerinde oluşturulan mini bostanlarda çocukların toprakla buluşması amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP