reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Pakistan’da sel felaketi: 700 bin ev yıkıldı

Pakistan’da sel felaketi: 700 bin ev yıkıldı

ABONE OL
29 Ağustos 2022 14:17
Pakistan’da sel felaketi: 700 bin ev yıkıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan’da meydana gelen sellerde 1000’den fazla kişi hayatını kaybetti, en az 700 bin ev yıkıldı, milyonlarca kişi yolların kapanması ve köprülerin yıkılması nedeniyle mahsur kaldı.

Pakistan’ın meşhur turistik bölgelerinden Kagan Dağları’nda yer alan Manur Vadisini sel silip süpürürken en az 15 kişinin öldüğü düşünülüyor. Sel nedeniyle vadiyi bölgedeki en büyük yerleşim merkezine bağlayan betonarme köprü de yıkıldı. Bu yüzden nehrin öte yanında kalan köylerin sakinlerinin dış dünya ile bağlantısı kesilmiş ve yardım bekliyorlar.

Hükümet sellerden iklim değişikliğini sorumlu tutarken, BBC ekibinin görüştüğü insanlar hükümeti ve yerel yetkilileri nehrin hemen kenarına oteller yapılması için müteahhitlere izin vermekle suçluyor. Milyonlarca insan yiyecek su ve barınak ihtiyacı içinde beklerken, yardım ekipleri bir kısmı mahsur kalan bu insanlara ulaşmakta zorlanıyor.

Pakistan ordusu yardım kuruluşlarının erişimi zor yerlere ulaşabilmesi için devreye girdi. Bir çok bölgeye sadece helikopterle ulaşılabiliyor. Hükümet ayrıca diğer ülkelere ve uluslararası finans kuruluşlarına felaketle baş edebilmek için yardım çağrısı yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP